KONZERVATIVNA GENERACIJA

Žene sve manje vole seks

12.07.2011 u 10:10

Bionic
Reading

S obzirom na uspjeh serija poput 'Seks i grad,' mnogi bi pomislili da su žene danas slobodnije po pitanju seksa, ali novo istraživanje pokazuje da su žene sve manje zainteresirane za tu aktivnost pa i sve konzervativnije

U svom članku za New York Times 69-godišnja feministica i spisateljica Erica Jong kaže da su žene sve češće protiv seksa i ne vide ništa dobro u njemu.

'U moje doba postojala je seksualna sloboda, a za žene današnjice postoji samokontrola', kaže Erica i dodaje da ne razumije toliku potrebu za redom, u ovom kaotičnom svijetu.

Erica ne razumije kako su žene danas toliko čedne jer su u njezinoj mladosti idealizirale otvoreni brak, a sada mlađa populacija cijeni monogamiju. Radeći istraživanje o ženskoj seksualnosti, došla je do zaključka da mlade žene danas seks povezuju s brakom i majčinstvom pa u tome leži glavni uzrok problema.

Za ovakvo razmišljanje krivi i internet jer on nudi intimu bez pravih osjećaja i stvaranja emocionalne veze. Njezin članak komentiralo je nekoliko čitateljica koje se ne slažu s ovom procjenom, već smatraju da se žene seksaju kada i koliko žele. Erica pak smatra da su žene preopterećene pravilima i da su uspavane te se pita koliko će još generacija mladih žena stasati prije no što se opet probudi ta sloboda.