KAD MUŠKARCI PROLUPAJU

Halo, bivša draga, noćas sam bio s drugom!

11.07.2011 u 07:30

Bionic
Reading

Zašto muškarci ponekad imaju potrebu hvaliti se bivšima da su krenuli dalje, da su u novoj vezi ili da upravo useljavaju u novi stan s novom djevojkom? Psiholozi se slažu da razlozi najčešće leže u nesređenoj i nedovršenoj emocionalnoj situaciji s bivšom

'Halo, draga, trebalo mi je 364 dana, ali noćas sam konačno bio s drugom. Promijenio sam namještaj, obojio zidove, čak sam kupio i novi auto!'

Tako otprilike glasi poruka muškarca u najboljim godinama koju je poslao svojoj bivšoj partnerici obavijestivši je da ulazi u novu vezu. Primjer nešto mlađeg primjerka muškog roda otišao je toliko daleko da je bivšoj supruzi usred noći došao kukati da njegova nova veza nije baš ono što je očekivao, a treći je, pak, otišao toliko daleko da je majci svog djeteta u njezin novi dom na upoznavanje doveo svoju novu - curu!

Kakav se misaoni sklop događa u glavama muškaraca koji ih tjera da činjenice o njihovom seksualnom životu dijele s bivšim partnericama? Jesu li bivše, zbog činjenice da su bivše svojom ili njihovom voljom, zajedničkim ili pojedinačnim razlozima, možda dužne voditi evidenciju njihovih seksualnih aktivnosti?

'Takva se pojava može tumačiti na dva načina. Prvi je da muškarac novim seksom ili vezom stavlja točku na 'i' i okreće novu stranicu. No, problem je što to naglašava bivšoj, što dovodi do drugog načina, a to je pomalo perverzna želja da se pokaže i potvrdi pred njom jer još uvijek nije razriješio sve emocije koje su ih vezivale', objašnjava psihologinja prof. Ljubica Uvodić-Vranić.