DRUGA VRSTA FITNESA

Kako se emotivno pripremiti za nove ljubavi?

13.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Emotivna stabilnost itekako je važna za stvaranje novih odnosa, a mnogi od ljeta očekuju upravo nove odnose i upoznavanje zanimljivih ljudi. Krajnje je vrijeme stoga da se emotivno pripremite za sve ljetne ljepote

Ljeto je vrijeme izlaganja tijela znatiželjnim pogledima, stoga nije čudno što svi daju sve od sebe kako bi im tijela izgledala lijepo. No dok se znojite u teretanama, razmislite malo i o emocionalnom fitnesu. Ako izgledate dobro izvana, a loše se osjećate iznutra, vaše želje neće u potpunosti biti ispunjene. Pripremite se emotivno za ljeto da biste istinski mogli uživati, a možda i konačno upoznati srodnu dušu.


Vježbajte svaki dan biti u sadašnjosti, ali i stav zahvalnosti
Vježbajte biti u sadašnjosti
Pomnost i predanost mogu nam pomoći da jasno vidimo život onakav kakav je, a pridonose i smanjenju neprikladnih emotivnih reakcija s kojima možda živimo već godinama. Osim toga, pomno promatranje sebe, života i drugih dokazano mijenja i kemijski sastav u mozgu pa ljudi mogu postati sretniji. Pomnost i predanost nisu ništa drugo nego bivanje u trenutku. Započnite prakticirati vježbe dubokog disanja barem nekoliko minuta svaki dan. Trudite se svjesno promatrati svijet oko sebe bez osuđivanja. Začudit ćete se koliko brzo će vam emotivno biti bolje.

Razvijajte zahvalnost

Pozitivne emocije pomažu mozgu u kreiranju neuronskih veza, a uz pomoć kojih čovjek uspješnije odgovara na sve životne izazove. Svakoga dana prisjetite se barem tri stvari na kojima ste zahvalni taj dan. Vidjet ćete da će vam s vremenom padati na pamet sve više stvari na kojima ste iskreno zahvalni.

U vezama vježbajte njegovanje sebe
Bilo da je riječ o prijateljskim ili intimnim ljubavnim vezama, najbolji način da dajete najbolje od sebe je taj da sebe stavite na prvo mjesto. Možda vam se to čini apsurdno, ali morate znati kada stati i uzeti vrijeme samo za sebe kako biste se bavili stvarima koje volite, kako biste postavili granice i očistili se od toksičnih utjecaja drugih. Tek kada ste sami zadovoljni, i drugima ćete biti korisni.


Upoznajte se

Uzmite si vremena da se stvarno upoznate onakvi kakvi jeste. Tko ste vi? Što vam je najvažnije u životu? Što vas ispunjava? Vodite dnevnik o sebi i imajte ga uvijek uza se. Poznavanje sebe preduvjet je za napredovanje u životu.

Iscijelite svoje rane

Ako vas još muče stare rane prouzročene lošim odnosima, nemojte pokušavati uspostavljati nikakve druge odnose dok te rane ne iscijelite. Ne morate stalno biti zarobljeni prošlošću. Suočite se sa starim ranama i oslobodite sami sebe.