Ljubav i seks MLAĐE JE SLAĐE

Muškarce na prvu pali izgled

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić objašnjava kako muškarci žene u starijoj dobi ne doživljavaju jer njih pali ono što vide, a žene ono što čuju od njih

Ušli ste u četrdesete i sve je manje kavalira koji će se požuriti pridržati vam vrata, stolac, kaput ili pripaliti cigaretu. Muškarci vas sve češće doživljavaju kao prijateljicu s kojom će rado komentirati zgodnu, znatno mlađu prolaznicu, a čak vam ni kontrolor parkiranja više ne gleda kroz prste jer ste zakasnili. Daily Mail piše kako druga polovica 40-ih za žene nije samo sve veća briga da prikriju sijede i višak kilograma nego i sve veće nezadovoljstvo svojim odrazom u ogledalu te gubitak samopouzdanja. Dok vaš partner izgleda šarmantno prosijed, vi izgledate staro.

'Držim se čvrsto devize kako su četrdesete nove tridesete i ne dam se smesti. Raspustim dugu plavu kosu i sva se vrata otvaraju', našalila se gumica Barbara Nola dodavši kako svi, pa i ona, imaju dane u kojima im je dosta svega, no nevidljivost četrdesetih nije spoznala.

'Svako doba nosi svoje dobre i loše strane, tako i četrdesete, no još uvijek uživam u kavalirskim gestama koje me ne zaobilaze. Zasigurno se ne bih vratila u dvadesete, ali s mojim osmijehom, koji je odraz mog optimističnog stava prema životu, vjerujem da ću i u 80-ima jednako uživati u kavalirštini, smijati se i hodati uokolo u štiklama', kaže Mia Begović i dodaje da ju ne opterećuju sijede kose jer niti ne zna što je to.

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić objašnjava kako muški rod pali vizualni dojam te kaže da estetska industrija i diktat ljepote od žena traže nestvarnu ljepotu, a muškarci će tek postati žrtve takvih kriterija, no toga još nisu svjesni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više