Ljubav i seks BUDISTIČKA TEORIJA

Seks donosi nevolje, kaže Dalaj Lama

  • Autor: tportal.hr
  • 30.11.2008 21:54:33
  • 30.11.2008 21:53:57

Seksualni odnos pruža površno zadovoljstvo, dok djevičanstvo donosi bolji i kvalitetniji život i 'veću slobodu', rekao je Dalaj Lama novinarima u hotelu u Lagosu

Bračni život ima previše uspona i padova, upozorio je Dalaj Lama novinare u hotelu u Lagosu. 'Seksualni pritisak, zapravo seksualna želja, po mom je mišljenju kratkoročno zadovoljstvo i često vodi u još veće komplikacije. Naravno da svako ljudsko biće ima prirodnu želju za seksom, ali onda bi trebalo upotrijebiti inteligenciju i shvatiti da takve veze samo donose probleme', rekao je.

Problemi proizašli iz bračnog života nerijetko mogu dovesti do samoubojstva ili ubojstva, također je naglasio budistički duhovni vođa. No, premda 'nešto' nedostaje, 'utjeha' kod celibata je život s 'većom neovisnošću i većom slobodom'.

Vodeći se za budističkim maksimom nevezivanja, Dalaj Lama je dodao: 'Prejaka veza emotivna veza s djecom i partnerom jedna je od prepreka za duševni mir.' Budistički je vođa u Nigeriju stigao u srijedu u trodnevni posjet, ali nije komentirao političku situaciju u Africi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više