GUARDIANOV GAY VODIČ

Što heteroseksualni muškarci ne znaju o lezbijkama

15.06.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Skandal s lažnim blogom navodne sirijske lezbijke pokazuje da su heteroseksualni muškarci fascinirani homoseksualnim ženama te da ih homoseksualizam žena duboko zbunjuje. Britanski Guardian je za hetero muškarce pripremio vodič kako biti lezbijka

Heteroseksualni su muškarci iskreno fascinirani lezbijstvom. Unesite 'lezbijka' u Google i vidjet ćete svu raskoš pornografske industrije, od naslova 'Zločeste djevojke igraju se velikom igračkom' do 'Vicky i Nea ne trebaju muškarce'.
Lezbijke vrlo vjerojatno više i ne računaju koliko puta su ih poznanici pitali kako one 'to' rade u krevetu. Heteroseksualni muškarci ne mogu zamisliti seks bez penisa, što je vjerojatno razlog zašto često nude svoju pomoć u spavaćoj sobi lezbijki, piše za Guardian Julie Bindel, profesionalna komentatorica tog uglednog dnevnika, a privatno - lezbijka.

Volimo penis, ali ne na muškarcima
'Jednom sam, vraćajući se s tuluma sa svojom djevojkom, doživjela da je vozač u prolazu predložio da razmislimo da mu priuštimo mali seks šou u automobilu dok on, naravno, gleda. Bile smo tako pijane da smo mu mogle za njegov ponuđeni novac priuštiti jedino hrkanje, pa smo uljudno odbile velikodušnu ponudu', ironično prepričava Bindel.

Muška fascinacija lezbijkama počiva na potpunom nerazumijevanju i gađenju nad činjenicom da gay ženama ne treba muški spolni organ da bi bile seksualno zadovoljene. Obično su iskreno šokirani kad shvate da se žene mogu zabaviti zajedno kad, kako je Bindel jednom nabacio jedan junak, 'zapravo nemaju genitalije'. Ili kako bi jedna britanska stand-up komičarka opisala: 'Nije da nam se ne sviđa penis, samo na se ne sviđa na muškarcima.'

U potrazi za pravim frajerom?
Objašnjavali su mi da sam lezbijka jer još uvijek nisam pronašla pravog muškarca, piše Julien Bindel i tvrdi - kad bi pronalaženje pravog muškarca bio preduvjet za heteroseksualnost, ljudska bi vrsta već izumrla.
Međutim, čini se da muška opsesija lezbijstvom izmiče kontroli u posljednje vrijeme. Najprije je utvrđeno da je lažni blog navodne lezbijke iz Damaska pisao muškarac iz Škotske, a zatim se ustanovilo da je Paula Brooks, urednica lezbijske web stranice LezGetReal, zapravo umirovljeni vojnik i građevinski radnik iz Ohija. Što se događa, pita se Bindel? Zar ne postoji dovoljno autorica lezbijki da nahrane interes jednog dijela muške javnosti?


Lezbijska policija
'Ponosna sam i deklarirana lezbijka s javnim profilom, no često me muškarci vrijeđaju porukama da nisam njihov tip za seksualne fantazije (verzija lezbijke u muškoj mašti, valjda, ima ogromne grudi, dug jezik i nekoliko prstiju viška).'


Imate li u svojoj glavi problema s lezbijkama, proučite savjete Julien Bindel u vodiču 'Što heteroseksualni muškarci trebaju znati o gay ženama'koja tvrdi da su muškarci loše lezbijke, ali uz malo truda mogli bi bolji. Krenimo s osnovama:

• Ne donosite cvijeće na svoj prvi izlazak: ponesite svoju četkicu za zube i mačku.
• Odmah postanite vegetarijanac.
• Naučite ludo plesati i pjevati 'I Will Survive', 'Free Nelson Mandela' i 'I Am What I Am'.
• Svaki vikend provodite sa svojom djevojkom u Ikei, gdje ćete naletjeti na niz drugih lezbijskih parova. Svađajte se u dućanu, ali doma dođite s alatom i ormarima koje ćete montirati.
• Napunite ormar sljedećim obaveznim odjevnim predmetima: čizmamaDr. Martens, pamučnim majicama, trapericama lošeg kroja, sportskim trenirkama, opremom za planinarenje...
• Skratite kosu i vozite se u Fordu Cortini koji se često smatra lezbijskim automobilom.
• Nabavite kolekciju filmova koje ćete zagrljene gledati. Evo nekoliko poželjnih naslova: 'Zatvorski blok H', 'Loše djevojke', 'L World'. Na popisu filmova koje prezirete su obavezni 'Ubojstvo sestre George', 'Bilješke o skandalu' i 'Djeca su u redu' (te filmove, naime, prezirete jer Julianne Moore, koja vam se sviđa, spava s muškarcem). Ne pokazujete primjerke filmova 'Vruće prijateljice' i 'Ljepotice u bazenu strasti, drugi dio'.
• Moraju vam se sviđati Jodie Foster i Sigourney Weaver.
• Čitajte Vala McDermida, Stellu Duffy i Sarah Waters. Na polici izložite primjerak knjige 'The Well of Loneliness', odmah ispod slike Fride Kahlo.
• Upišite satove salse.
• Naučite španjolski, ali odmor provedite na Lezbosu.
• Nemojte nikad izgovoriti 'Tko večeras želi biti muškarac?'