Ljubav i seks SATISFAKCIJA ZAGARANTIRANA

Znate li kakvi su muškarci najbolji u seksu?

  • Autor: tportal.hr
  • 10.6.2011 9:06:24
  • 10.6.2011 7:00:00

Znanstvenici su došli do zaključka da su muškarci koji bolje razumiju žene bolji i u seksu, što većini žena nije neka novost

Muškarci koji su vješti u komuniciranju i koji znaju slušati prije će svoje partnerice dovesti do orgazma, pokazalo je istraživanje. No isto tako žene koje su pune samopouzdanja i koje su nezavisne više uživaju su sebi samima.

Američko istraživanje koje su proveli stručnjaci s Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health prvo je koje je pronašlo čvrstu vezu između emocionalnog zdravlja i seksualnog zadovoljstva. Ono se bavilo trima kvalitetama koje su mjerile koliko je određena osoba sretna - samopouzdanjem, neovisnošću i empatijom.

Te tri kvalitete uspoređene su zatim s tri znaka seksualnog zadovoljstva, orgazmom, uživanjem u primanju oralnog seksa i uživanjem u pružanju oralnog seksa.

Znanstvenici su došli do zaključka da je seksualno zadovoljstvo žena čvrsto povezano s empatičnim partnerom. Naime, kad je muškarac brižan i pažljiv onda se povećava i žensko zadovoljstvo. Također se pokazalo da povećana razina samopouzdanja i nezavisnosti kod žena dovodi i do većeg seksualnog zadovoljstava.

Istraživanje je pokazalo da devet od deset muškaraca doživi orgazam svaki put tijekom seksa, dok se to isto dogodi tek kod 47 posto žena. S druge strane, muškarci više uživaju u pružanju oralnog seksa od žena, zaključili su znanstvenici.

'Realnost je da većina mlađih muškaraca zaista uživa u aktivnostima kojima je cilj pružiti partnerici zadovoljstvo', rekla je profesorica Adena Galinsky za Live Science.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više