OBLIK OTKRIVA OSOBNOST

Ponovno u modi gatanje iz dojki

13.03.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Osim iz dlana, čela, lubanje i obrva, gatati se može i iz dojki, a neobična metoda zove se sternomantija

Metoda koja bi ubrzo mogla u mnogim pripadnicima snažnijeg spola probuditi uspavanog vrača, zapravo nije nikakva novost. U nastojanju da odgovore na pitanje što nosi budućnost i kako procijeniti nečiju osobnost, ljudi su kroz povijest posezali za najrazličitijim metodama i dijelovima tijela.

Znanost o proricanju iz ženskog poprsja potječe iz Španjolske, odakle se od 18. stoljeća proširila u druge europske zemlje. Ovih su je dana oživjeli ruski seksolozi koji tvrde da grudi govore više o karakteru žene i nekim njezinim osobinama nego li znakovi zodijaka, prenose novine Pravda.

Prema sternomantiji, osobnost neke ženske osobe lako se može procijeniti temeljitim pogledom na bradavice te veličinu i oblik njezina poprsja. Tako su primjerice žene malih grudi ljubomornije, a one obdarene su uglavnom optimistične i vedre. U cjelokupnoj slici karaktera ne smiju se zanemariti bradavice i oblik grudi. Istaknute bradavice označavaju snažan karakter, dok su male i uvučene bradavice znak rezervirane i povučene osobe. Za usporedbu oblika grudi, drevni gatari koristili su dinju, limun, ananas, trešnju, krušku, nos lisice i patlidžan. Tako su, primjerice, vlasnice dinji gurmanke koje vole da im se udovoljava, trešnjolike dojke označavaju vedru osobnost i društvenost, dok kruške odaju požrtvovnu i izrazito seksualnu partnericu.

Ruski seksolozi drevnu znanost su modernizirali dodatkom o silikonskim grudima istaknuvši da sa vlasnicama 'silikonki' u vezi treba ostati samo kratko vrijeme jer su nesigurne i površne.