Ljubav i seks UPITNA ISTRAŽIVANJA

Jesu li žene uistinu sklonije prevari?

  • Autor: tportal.hr
  • 27.4.2011 11:36:14
  • 27.4.2011 10:00:44

Žene su sve sklonije prevari, a nevjera je postalo uobičajena? Ako vjerujete svemu što pročitate u novinama, onda je to istina. No što ako su istraživanja kojima nas svaki dan bombardiraju nepouzdana?

Posljednjih se godina mnogo piše o ženskoj nevjeri kao o nečemu što je u porastu. Međutim, dr. W. Bradford Wilcox sa sveučilišta Virginia tvrdi da nema takvih dokaza. Prema njegovim analizama, nevjera među ženama uopće se nije mijenjala, a posebno nije rasla.

Dr. Wilcox napominje da su sva istraživanja napravljena na tu temu zapravo nevjerodostojna jer se, kako kaže, nisu poštovala uobičajena pravila istraživanja. Osim toga, ističe dr. Wilcox, takve jednodimenzionalne prosudbe nipošto nisu poštene prema ženama.

'Sve se češće ide na brze prosudbe koje nisu utemeljene i nemaju nimalo znanstvenog u sebi. Cilj je samo senzacija, a ne stvarno informiranje i podučavanje javnosti', objasnio je dr. Wilcox. S njegovim tvrdnjama u velikoj mjeri slaže se i Michele Weiner Davis, bračni terapeut i stručnjak za probleme nevjere.

'Ni moja iskustva ne pokazuju da su žene danas sklonije prevari. No ako se prevara i dogodi, to ne znači da mora doći do raspada braka. Na tim se problemima može raditi, i to vrlo uspješno, kako pokazuju moja iskustva', napomenuo je Michele Weiner Davis. Slične stavove dijeli i dio drugih stručnjaka koji su također zabrinuti zbog površnih istraživanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više