TAJNA USPJEHA

Koliko ste uspješni u zavođenju otkrivaju vaše - ruke!

20.04.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Bez obzira na koji način i kojom rečenicom muškarac priđe ženi, kako tvrde znanstvenici, njegova sudbina uspjeha je već zapisana - u njegovim rukama

Kod žena, tvrde znanstvenici. Kako smatraju, veća izloženost hormonu testosteronu još u maternici ima dugotrajan učinak na dužinu

prstiju, ali i na izgled. U cilju povezivanja oblika ruku i dužinu prstiju sa sudbinom, britanski, francuski i švicarski stručnjaci fotografirali su ruke 49 mladića te im mjerili dužinu kažiprsta i prstenjaka. Također su snimili i njihov glas, a žene su na temelju uzorka i fotografija ocjenjivale muškarce.

Oni čiji je prstenjak bio dulji od kažiprsta osvajali su ženske simpatije, a žene su ih vidjele kao privlačne i perspektivne muškarce. Znanstvenik Craig Roberts sa Sveučilišta Stirling koje je provelo istraživanje tvrdi da izloženost testosteronu u maternici utječe na strukturu lica, kao i dužinu prstiju. Dugi prstenjak, osim velikog uspjeha kod žena, ima još jednu pogodnost. Naime, znanstvenici vjeruju da upravo ti muškarci imaju najveće predispozicije biti bogati. Osim toga, takvi muškarci su skloniji promiskuitetu, ekstrovertirani su, u većini slučajeva nadareni za glazbu te su mišićavi.

Prethodna istraživanja pokazala su da žene koje imaju 'muške' ruke, s dugim prstenjakom, imaju veću vjerojatnost da budu lezbijke te da pokazuju veću razinu agresije, ali i uživaju u većem profesionalnom uspjehu.