UZAVRELE STRASTI

Koje tajne skrivaju muški testisi?

14.05.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Kada se radi o istraživanju muškoga dijela tijela, južni dio muške anatomije često je potpuni misterij za žene. Međutim, njihovu ulogu i zadovoljstvo nikako ne treba zanemariti, pogotovo znajući da malim trikovima svome muškarcu možete oduzeti dah

Kako biste se bolje snalazili na nepoznatome području, donosimo vam mali vodič i razotkrivamo sve misterije vezane uz muške testise. Svojim novostečenim znanjem i vještinama iznenadite partnera kada se idući put upustite u avanturu pod plahtama.

Zašto se testisi nalaze izvan tijela?
Razlog zbog kojega se testisi nalaze izvan tijela je prijeko potrebna idealna temperatura za proizvodnju sperme. Naime, za neometani nastanak sperme potrebna je dva stupnja niža temperatura. Zato se prilikom izlaganja hladnijim temperaturama ili vodi testisi u cilju održavanja topline skupljaju i čine se vizualno manjima.

Testisi su odgovorni za nastanak beba i neprimjereno ponašanje

Dvije osnovne funkcije koje obavljaju testisi su proizvodnja spermija i proizvodnja hormona testosterona. Upravo razina toga hormona određuje i objašnjava karakteristike muškaraca kao što su mišićna masa, dlake na licu te nedolično i tipično muško ponašanje.

Testisi se za vrijeme seksa mogu udvostručiti
Testisi se za vrijeme seksa mogu udvostručiti
Prilikom nezaboravnog i uzbuđujućeg seksa koji ga može natjerati da zaboravi čak i svoje ime, njegovi testisi netom prije orgazma se mogu povećati na veličinu dvostruko veću od prethodne. Naime, netom pred orgazam testisi se ispunjavaju krvlju, a što je njegovo zadovoljstvo veće, i njegovi testisi su sve veći.

Snažni i iznenadni stisak smanjuje testise

Testisi nemaju zaštitu mišića i kosti kao što većina organa ima, tako da su posebno osjetljivi. Dulji stisak može čak uzrokovati njhovo tamnjenje, a jaki udarac muškarca može i sterilizirati. Premda muškarci vole da se njihovim testisima za vrijeme seksa posvećuje puno pažnje, s njima ipak treba rukovati nježno i oprezno.

Udarac u prepone uzrokuje bol u trbuhu
Žene imaju otprilike isti broj živčanih završetaka u području genitalija kao i muškarci, no za razliku od njih, muškarci imaju više receptora boli. Testisi imaju živčane završetke koji su povezani s trbuhom, stoga udarac u prepone izaziva oštru bol u području trbuha.

Bolest neobičnog imena plavi testisi doista postoji

Naime, stručnog naziva kongestija, odnosno upala prostate, uzrokovana je zaustavljanjem krvi u testisima, što može prouzročiti jaku bol. Iako će veliki broj muškaraca probati svojim partnericama objasniti da je seks jedini način da bol prođe, to jednostavno nije istina – topao tuš ili aspirin bit će jednako učinkoviti.

Testisi su asimetrični
Činjenica je da muškarci često imaju asimetrične testise, gdje je jedan veći ili manji ili pak jedan testis u odnosu na drugi više visi. Baš kao što je slučaj s usnama ili ženskim grudima, testisi su rijetko kada potpuno jednaki. Zanimljivo je da će u najvećem broju slučajeva upravo onaj lijevi biti veći ili više spušten.

Za trudnoću je dovoljan samo jedan testis
Žene mogu uspješno zatrudnjeti i s muškarcem koji ima samo jedan testis. Naime, jedan zdrav testis može proizvesti sasvim dovoljnu količinu spreme, no isto tako i dovoljan broj testosterona da vas razljute i izbace iz takta.

Zašto su testisi osjetljiviji od penisa?

Penisi imaju više živčanih završetaka, no testisi imaju veći broj receptora boli. Stoga su iznimno osjetljivi na udarac i jači stisak. Zbog toga s njima treba postupati nježno i pažljivo, a dodiri trebaju biti puno oprezniji.