ZABORAVITE ČOKOLADU

Najbolji afrodizijaci su šafran i ginseng

01.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Želite ojačati svoj libido? Umjesto umjetno stvorenih afrodizijaka, odaberite one kojima nas dariva priroda – šafran i ginseng. Oni dokazano jačaju libido, a pomažu i kod erekcije

Afrodizijaci stoljećima zaokupljaju ljudsku maštu, a jedan su od omiljenih predmeta i suvremenih znanstvenih istraživanja. Najnovije, koje su proveli znanstvenici iz Ontarija, pokazuje da su za libido najkorisniji šafran i ginseng.


Osim toga, ovo je istraživanje ozbiljno narušilo reputaciju čokolade o njezinoj magičnoj sposobnosti. Naime, rezultati nisu pokazali da čokolada ima ikakve odlike afrodizijaka. To će otkriće zasigurno rastužiti mnoge ljubitelje čokolade.

'Iako ja nisam sklon vjerovanju u afrodizijake, moram priznati da je ovo istraživanje pokazalo da neke biljke zaista mogu pomoći ljudskom libidom. Na vrhu liste su šafran i ginseng', istaknuo je profesor Massimo Marcone koji je radio na analizi rezultata.

Osim što su se pokazali dobrima u buđenju seksualne želje, šafran i ginseng pokazali se dobrima i kod erektilne disfunkcije. Naime, obje biljke imaju svojstva koja mogu pomoći u muškoj potentnosti.

Posljednjih godina porastao je interes za umjetnim afrodizijacima poput Viagre. No, znanstvenici napominju da su to sve ipak kemijska sredstva koja sa sobom nose nuspojave. Puno je bolje stoga koristiti prirodne stvari, a od njih su očito najbolji šafran i ginseng.