IZAZOVNA FAZA

Znate li baš sve o onim danima u mjesecu?

30.03.2011 u 08:40

Bionic
Reading

Imate li potrebu baš večeras obući onu prekratku suknjicu koju inače nikad ne nosite? Pažnja, provjerite svoj kalendar!

Sve pametne djevojke još u osnovnoj školi pomno zapamte lekciju o plodnim i neplodnim danima i dobro razmisle prije nego se upuste u nešto nesmotreno onih dana u mjesecu kada bi dvadesetak minuta zabave moglo završiti doživotnom obvezom. Ono što se još ne uči u školama, jest da bi upravo vaša biologija mogla tih dana u mjesecu djelovati protiv zdravog razuma. Istraživanja seksualnog ponašanja žena u različitim fazama menstrualnog ciklusa pokazuju da žene u plodnim danima, najčešće potpuno nesvjesno, svojim ponašanjem upravo povećavaju vjerojatnost da dođe do lude i nesmotrene seksualne avanture.

Počnimo s odijevanjem. Njemački su istraživači fotografirali žene na izlasku iz noćnog kluba, a zatim ih zamolili da ispune upitnik vezan uz n njihov menstrualni ciklus. Zatim su digitalno obradili fotografije i izračunali postotak gole kože, tj. kože nesakrivene odjećom. Pokazalo se da žene u najplodnijoj fazi ciklusa pokazuju najveću proporciju svog tijela: nose kraće suknje, dublje dekoltee, gola leđa itd. U drugom je istraživanju praćeno što žene kupuju online. Opet, pokazalo se da u plodnom dijelu ciklusa češće kupuju seksi stvari, primjerice čipkasto i oskudno donje rublje.

Upravo u plodnoj fazi ciklusa ženski organizam proizvodi nešto više testosterona, hormona za koji se zna da povećava seksualni nagon kod žena. Ali hoće li se samo zato što su napaljene i što se oblače atraktivnije, žene zaista upustiti u neku ludost tih dana? Engleski su istraživači pokazali da najveći broj seksualnih preljuba žene počine upravo u plodnoj fazi menstrualnog ciklusa.

Evolucija nas je dizajnirala tako da u onom uskom periodu kada postoji vjerojatnost začeća, radimo sve što je u našoj moći da tu vjerojatnost povećamo. Danas, kada je većini žena u interesu reprodukciju ipak odgoditi (u korist dobre zabave ili boljeg obrazovanja), ovakva nam biologija može biti više nalik protivničkom igraču nego suigraču, stoga, dame, kad ovulirate - oprez! To je ono što vam je mama zapravo trebala reći, umjesto: 'Nemoj raditi ništa što ja ne bih.' Jer, sudeći po istraživanjima, i ona bi, samo to ne zna…