DOTJERUJU PROFIL

Opsjednute izgledom, žene traže pažnju i na Facebooku

16.03.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Žene traže potvrdu o svojoj vrijednosti na društvenim mrežama poput Facebooka, stavljajući svoje fotografije i dotjerujući profil

One prate modne trendove, vole se lijepo odjenuti i lijepo izgledati, a njihova je opsjednutost izgledom tolika da stavljaju na Facebook svojefotografije da bi se osjećale još bolje i zadobile više pažnje. Žene opsjednute sobom stavljaju više svojih slika na društvene mreže, pokazalo je novo istraživanje Sveučilišta Buffalo, Sveučilišta Texas i Sveučilišta Havaji, a prenosi Daily Mail.

Prema toj studiji, žene se više identificiraju sa svojim izgledom od muškaraca. U istraživanju je sudjelovalo 311 volontera, a promatrano je kako se koriste Facebookom te na kojim faktorima temelje svoje samopoštovanje. Praćeno je i koliko vremena muškarci i žene potroše na slaganje svog profila, koliko slika dijele te koliko su promiskuitetni u smislu 'prijateljskog' ponašanja.

'Iako su rezultati istraživanja bili očekivani, prilično me razočaralo što i u 2011. godini toliko mnogo mladih žena i dalje svoju vrijednost procjenjuje samo na osnovi fizičkog izgleda. U ovom slučaju, stavljajući svoje slike na Facebook, gotovo da se oglašavate', smatra doktor Michael Stefanone sa Sveučilišta Buffalo.