Ljubav i seks KLIŠEJ JE ISTINIT!

Žene žele zajedništvo zbog ljubavi, a muškarci zbog seksa

  • Autor: tportal.hr
  • 15.3.2011 11:19:32
  • 15.3.2011 9:52:43

Teza da žene ulaze u zajedništvo s muškarcem zbog ljubavi, a muškarci zbog redovitog seksa možda zvuči kao klišej, odnosno generalizacija, ali znanstvenici tvrde da je točna

Najnovije istraživanje pokazuje da se žene odlučuju na zajednički život s muškarcem jer smatraju da je to veliki korak prema braku. Muškarci pak pristaju na zajednički život jer se nadaju redovitom seksu, ali očekuju i da će im to biti dobar test veze na osnovi kojega će znati isplati li se ostajati u vezi.

Ova otkrića ozbiljno narušavaju vjerovanje mnogih da je izvanbračno zajedništvo zapravo isto što i brak jer pokazuju da je obvezivanje partnera znatno manje nego u formalnom braku. Zanimljivo je da se posljednjih godina sve više ljudi odlučuje na izvanbračnu zajednicu, a nešto manje i na 'potpisani' brak.

Istraživanje je pokazalo i da oba spola smatraju da zajednički život donosi brojne koristi – od provođenja više vremena zajedno do dijeljenja životnih troškova. 'Unatoč tomu, naše je istraživanje jasno pokazalo da su muškarci kao najveću prednost zajedničkog života istaknuli redoviti seks, a to je nešto što nisu imali prije zajedničkog života s partnericom', naglasio je profesorica Penelope Huang koja je i vodila istraživanje.

Objasnila je i da su muškarci, za razliku od žena, zajednički život znatno manje povezivali s brakom: 'Oni na to više gledaju kao na pokus koji će im otkriti je li njihova partnerica zaista materijal za brak.'

U istraživanju koje su proveli znanstvenici sa sveučilišta California Hastings San Francisco, sudjelovalo je 200 muškaraca i žena u kasnim dvadesetima. Ispitanici su odgovarali na niz pitanja vezanih uz zajednički život. Rezultati su otkrili već poznato – žene traže ljubav, a muškarci najčešće redoviti seks.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više