NE SEKSU

Polovica žena odbija seks zbog debljine

14.03.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Čak 52 posto žena odbija intimne odnose s partnerom jer se smatraju debelima, pokazalo je britansko istraživanje Sex In The Nation. Višak kilograma utjecao je na njihovo samopouzdanje i ubio strast

Stručnjaci kažu da je istraživanje pokazalo da puno žena pati od nerealističnih očekivanja koja se tiču njihovih tijela, a to u kombinaciji sa sve bržim načinom života rezultira nekvalitetnijim odnosima.

Istraživanje provedeno na 4.000 ljudi pokazalo je da 29 posto žena misli da je debelo i zbog toga odbija seks, a 23 posto srami se svojih oblina.

Najveći ubojica strasti je umor, 72 posto, bolest, 33 posto, stres, 32 posto, a čak 34 posto žena misli da nije privlačno i to je također jedan od uzroka smanjenog libida.

Seks u mraku vodi čak 13 posto žena, dok je jedna od deset priznala da bi voljela biti pustolovnija i imati drugačiji seks, ali zbog srama ne odstupa od svakodnevne rutine s partnerom.

Petina pak bračnih drugova priznala je da ima nizak libido i želju za seksom. Šest posto ispitanika nezadovoljno je svojim seksualnim životom, a zabrinjavajuće je to da je šest posto žena izjavilo da održava seksualne odnose s partnerom samo zbog dužnosti.