STRAST U ZALOGAJIMA

Istina je, ljubav ulazi kroz želudac

02.03.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Od davnina su skupocjene mirodije, zbog kojih se putovalo preko svijeta i zbog kojih su se vodile bitke i pokoravali narodi, imale svoje mjesto i u ljubavnim pričama. Nisu samo začini potvrđeni afrodizijaci, evo namirnica koje će svojim sastojcima razbuditi strasti

Jela bogata mirodijama prethodila su valjuškanju među plahtama, ali i – zapisano je u mnogim povijesnim knjigama – pridonosila muškom hvalisanju nakon toga.

Kamenice – bogate su cinkom koji nedostaje u prehrani pa se i malim unosom tog elementa odmah popravlja osjet zdravlja, a time raste i želja za seksom.

Čokolada – još su drevni Asteci čokoladu smatrali hranom bogova. Navodno je njihov vladar Montezuma pio 50 šalica čokolade i onda cijele noći žario i palio po svom haremu. Čokolada koja obiluje feniletilaminom – “kemikalijom ljubavi” – utječe na zdravlje i raspoloženje.

Tartufi – crni dijamanti, kako zovu ovaj gomolj, rastu pod zemljom, a traže ih trenirane krmače. U mirisu se osjete steroidi slični feromonima muškaraca pa je ovo afrodizijak za žene.

Začini – mirisi imaju važnu ulogu u buđenju strasti, ali i pikantnost pa su tako bosiljak, anis, vanilija, cimet, đumbir papar... od davnina afrodizijaci. Svi oni zagrijavaju krv i bude usnulu želju za ljubavi.