DOKAZANO

Veza s atraktivnom ženom osuđena je na propast

01.03.2011 u 11:29

Bionic
Reading

Ukoliko ste jedan od onih sretnika čija je partnerica nevjerojatno zgodna, mogli biste imati velikih problema. Naime, veza sa znatno zgodnijom partnericom mogla bi od samog početka biti osuđena na propast, tvrde stručnjaci

Taj fenomen uočili su britanski znanstvenici prilikom istraživanja sklonosti ljudi da se zaljubljuju u ljude jednake privlačnosti.Njihovo otkriće podupire i primjer Angeline Jolie, koja je bila u vezi s glumcima Jonnyjem Leejem Millerom i Billyjem Bobom Thorntonom, a njihovi brakovi su potrajali jedva tri godine. Za razliku od brakova s njima, Angelinina veza s Bradom Pittom, jednim od najseksipilnijih glumaca Hollywooda, traje već šest godina.

Znanstvenici sa Sveučilišta Stirling, Chester i Liverpool proveli su istraživanje fotografiranjem više od 100 parova koji su bili u vezi u rasponu od nekoliko mjeseci pa do nekoliko godina. Procjenom njihove fizičke privlačnosti ustvrdili su da atraktivnost muškaraca ne predstavlja problem uspješnosti veze. No veze manje atraktivnih muškaraca i izuzetno privlačnih žena uspjele su se održati svega nekoliko mjeseci, objavljeno je u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin.

'S obzirom na rezultate, mogli bismo tvrditi da su upravo atraktivne žene te koje odlučuju o sudbini veze. Atraktivne žene mogu jednog dana shvatiti da imaju mogućnost biti izbirljive kada se radi o potencijalnom partneru, a isto tako mogu imati više hrabrosti prekinuti vezu te krenuti dalje. Čini se da privlačne žene preferiraju kratkotrajne veze', tvrdi doktor Bob Burriss.

Osim toga, doktor Burriss tvrdi da uzrok kratkotrajnosti veza može biti i u ljubomori manje atraktivnih muškaraca.