Ljubav i seks DOKAZANO!

U ženskom društvu muškarci doslovno sline

  • Autor: tportal.hr
  • 24.2.2011 14:55:25
  • 24.2.2011 11:44:50

Flert s lijepim ženama kod muškaraca izaziva trenutnu eksploziju hormona koji su odgovorni za uzbuđenje i dobro raspoloženje, otkriva najnovije istraživanje

Poznato je da se muškarci vole nalaziti u društvu privlačnih žena, a sada je i znanstveno objašnjeno što se to točno događa u njihovu tijelu. Dakle, u društvu lijepe žene u muškom tijelu pojačano se luče hormoni testosteron i kortizol. Oba hormona odgovorna su za uzbuđenje i dobro raspoloženje.

Međutim, potpuno suprotan učinak javlja se kada se pripadnici jačeg spola nalaze u muškom društvu – razine oba hormona snižavaju se. Inače, testosteron i kortizol djeluju i tako da se muškarcima u ženskom društvu skuplja slina u ustima, i to doslovno!

'Testosteron i kortizol pojačano se luče u muškom tijelu kada se oni nalaze u društvu žena, i to kod svih muškaraca jednako, neovisno o tome koliko imaju seksualnog iskustva', pojasnio je psiholog James Roney.

U istraživanju je sudjelovalo 149 studenata u dobi od 18 do 24 godine. Trećina ih je komunicirala s muškarcima, a ostali sa sedam zgodnih mladih žena. Dobiveni rezultati nisu iznenadili, ali su pojasnili kako funkcionira muško tijelo u ženskom društvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više