ŠESTO ČULO

Ne ignorirajte intuiciju - ona je ključ prave ljubavi

14.02.2011 u 11:35

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji imaju sreće u pronalaženju svoje prave ljubavi i srodne duše. Ako ste i vi jedni od onih kojima je dosta traženja ljubavi na krivim mjestima, možda je vrijeme da u pomoć pozovete svoje šesto čulo – intuiciju

Kako smatra savjetnica Joanna Scott, pravi razlog zašto tako teško pronalazimo pravu ljubav ignoriranje je vlastitih instinkta, poput intuicije. Veliki broj žena i muškaraca sklona je ignorirati vlastito mišljenje i želje te biti pod snažnim utjecajem okoline, a rezultat toga je slomljeno srce i tuga.

Ne zanemarujte moć vlastite intuicije
Tajno oružje

Svi, kako žene, tako i muškarci imaju intuiciju koja ima pomaže izgraditi mišljenje o nekoj osobi. Nerijetko se dogodi situacija da nam se netko jednostavno ne sviđa, a unutarnji glasić šapće da s tom osobom nešto nije u redu, premda točan dokaz za to ne postoji. Upravo zbog intuicije možemo znati da nam partner laže i prije nego pronađemo dokaze za to. Kako tvrdi Joanna, blagodati intuicije se najlakše koriste u mirnom okruženju, te predlaže da isključite telefon, televizor i radio te na nekoliko minuta zatvorite oči i usredotočite se na vlastite misli, brige i osjećaje.

Sedam pravila intuicije

Vjerujte sami sebi jer onoga trenutka kada počnete zbog bilo kojega razloga sumnjati u vlastite osjećaje i mišljenje, vaša intuicija će prestati 'komunicirati' s vama.

Opustiti se je nužan uvjet ukoliko želite čuti što vam vaša intuicija ima za reći.

Obratite pažnju na vlastite snove. Intuicija nam se često obraća preko snova. Stoga, čim se probudite, prisjetite što više detalja iz sna te pokušajte odgonetnuti što vam intuicija poručuje snom.

Ne zanemarujte slučajnosti. Ako slučajno sretnete staroga prijatelja kojega niste vidjeli godinama, potrudite se ostati u kontaktu jer sve se događa s određenim razlogom, a vaša intuicija će vam već otkriti što sudbina smjera.

Ne zanemaruje vlastite osjećaje. Umjesto da se tješite čokoladom i tako pokušavate potisnuti negativne osjećaje. Pokušajte otkriti o čemu je zapravo riječ. Umjesto grickanja omiljenih slatkiša u pokušaju da se osjećate bolje, suočite se s onime što vas doista čini nesretnima i neraspoloženima.

Ne ignorirajte znakove koje vam šalje vlastito tijelo. Sviđa li vam se netko doista ili ne, vaše tijelo će vam jasno dati do znanja. Stoga ne zanemarujte jasne znakove koje vam šalje.

Praksa je neizbježna ukoliko se želite uspješno služiti šestim čulom, intuicijom. Koristite je svakodnevno, u svakoj prilici i s vremenom ćete se uvježbati i postati vrlo vješti u čitanju njezinih znakova.

Analizirajte svoje prošle veze
Razumijevanje veza s bivšim partnerima

Ukoliko se ne potrudite razumjeti zašto su vaše prošle veze bile neuspješne, vrlo lako bi vam se moglo dogoditi da se nađete u krugu loših veza kojima ponavljate sve stare pogreške, poput situacije da vas partner prevari, prestane nazivati ili se vrati svojoj bivšoj djevojci.

Razmislite o svoje dvije prošle veze te se pokušate sjetiti je li vam se i u jednome trenutku trajanja veze upalio alarm čije ste signale jednostavno ignorirali. Pokušajte ubuduće prepoznavati znakove alarma te ga ne ignorirati i tako si umanjite šanse za slomljenim srcem i gubitak vjere u ljubav.

Ako primijetite da vam se loše veze nižu jedna za drugom, možda je vrijeme da sami sebe zapitate zašto je to tako, te pokušate iskreno odgovoriti na to pitanje. Razlog može biti taj da ste uvjereni da ne zaslužujete ljubav, panično se bojite da ćete biti povrijeđeni, ili se razlog nalazi u događaju iz vašega djetinjstva.

Predvidite budućeg partnera

Nakon što ste se pozabavili prošlošću i riješili dugo skrivene probleme, pozabavite se budućnošću te pokušajte shvatite točno kakvog partnera tražite. Najbolji način za to je sastavljanje liste 100 poželjnih osobina koje biste htjeli da vaš budući partner posjeduje. Nakon sastavljene liste, imat ćete točnu sliku što tražite i što želite te će traženje onoga pravoga biti lak zadatak.

Prepoznavanje Gospodina Pravog

Osjećaji prenose poruke koje nam šalje naša intuicija, stoga obratite pažnju kako se osjećate kada ste s novim partnerom, a osim leptirića u trbuhu, poželjan je i osjećaj sreće te opuštenost.

Prilikom odlučivanja je li osoba koju ste upoznali baš onaj pravi, intuicija će odigrati veliku ulogu. Ono što biste svako trebali izbjeći su oženjeni muškarci, veliki zavodnici i muškarci koji se boje obaveza. Na njih će vas najvjerojatnije upozoriti vaš unutarnji alarm, dok će izlazak s Gospodinom Pravim u vama izazvati osjećaj  sigurnosti i zadovoljstva.