Ljubav i seks NEMA VEZE S LJUBAVLJU

Ljubav na prvi pogled je čisti seks i ego

  • Autor: tportal.hr
  • 3.2.2011 15:28:47
  • 3.2.2011 11:55:41

Znate li one parove koji tvrde da su se zaljubili na prvi pogled i da su odmah znali da su srodne duše? E pa znanstvenici tvrde da je to notorna laž!

Ako je vjerovati najnovijem otkriću znanstvenika, ljubav na prvi pogled ne postoji. Točnije, ono što se pod tim podrazumijeva je zapravo čisti seks i ego koji nemaju apsolutno nikakve veze s ljubavlju.

Dr. Ben Jones, koji radi u istraživačkom laboratoriju sveučilišta u Aberdeenu, zajedno sa svojim timom proveo je istraživanje u kojemu su sudjelovali volonteri oba spola. Pokazivana su im četiri seta fotografija - žene koje su izgledale sretno, žene koje su izgledale zgroženo, muškarci koji su izgledali sretno i muškarci koji su izgledali zgroženo.

Ispitanici su potom ocjenjivali privlačnost slika u paru – muško i žensko. Otkriveno je da se privlačnost temelji na socijalnim znakovima koji kažu: 'Ja sam zainteresiran za vas.' Odnosno najprivlačniji nam je netko tko gleda izravno u nas i čiji pogled budi u nama osjećaj da smo mu privlačni.

'Čini se da je ipak riječ o pomalo narcisoidnom ponašanju. Ljude privlače ljudi kojima su i oni privlačni. Dakle, ako nekoga gledate u oči uz osmijeh, pokazujete privlačnost, a vrlo vjerojatno i vi ćete biti privlačni toj osobi. Na neki način volimo svoj odraz u drugima', pojasnio je dr. Jones.

Takvo ponašanje, dakako, nema veze s ljubavlju i zapravo je riječ o egu isprepletenom sa seksom. Veze zasnovane na takvom početku mogu biti iznimno strastvene, ali su rijetko kada kvalitetne i dugotrajne. Drugim riječima, ljubav na prvi pogled nije ljubav, ali je strast. Imajte to na umu kada se idući put budete kleli u svoje osjećaje prema muškarcu ili ženi koje ste sreli prvi put u životu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više