MESO JE SEKSI

Vegetarijanci ženama nisu privlačni

01.02.2011 u 13:39

Bionic
Reading

Oni se možda nadaju da će ih vegetarijanstvo učiniti privlačnima ženama, ali ženski spol muškarce koji ne jedu meso, prema ovom istraživanju na nepoznatu uzorku, doživljava kao slabiće

Vegetarijanci nisu privlačni ženama, pokazuje istraživanje koje otkriva da žene smatraju kako nije muževno kada muškarci ne jedu meso. Ova otkrića zasigurno se neće svidjeti pripadnicima jačega spola koji su se odrekli mesa zbog zdravlja, okoliša ili dobrobiti životinja.

Znanstvenici su proveli istraživanje tako što su stotinama mladih žena i muškaraca dali da ocjenjuju karakterne osobine ljudi. Ocjene su davali na osnovi niza kriterija, a pokazalo se da ženski rod nije toliko naklonjen vegetarijancima, posebno muškim.

Većina žena utvrdila je da su muškarci koji ne jedu meso manje muževni te da djeluju kao slabići. 'Izgleda da muškarci i meso oduvijek idu ruku pod ruku. Potvrđuje to i ovo istraživanje. Muškarce koje ne jedu meso žene doživljavaju kao principijelne, ali ne i kao muževne, a samim time i kao neprivlačne', objasnio je rezultate dr. Steven Heine s britanskog sveučilišta Columbia.

Prijašnja su istraživanja pokazala da se vegetarijanci doživljavaju kao pacifisti te kao ljudi koji se brinu o zdravlju i tjelesnoj težini. To su sve dobre karakteristike, ali najnovija otkrića koja ih prikazuju kao manje muževne najvjerojatnije im se baš i neće svidjeti.