Ljubav i seks TAJNE VJERNOSTI

Koji parovi najčešće varaju?

  • Autor: tportal.hr
  • 23.1.2011 8:25:41
  • 23.1.2011 8:00:00

Sve više mladih parova ne može se složiti hoće li njihova veza biti monogamna ili će se pak viđati s drugim ljudima bez obzira na to što su u vezi, tvrdi novo istraživanje

Studija provedena na Sveučilištu u Oregonu ispitivala je dobnu skupinu parova od 18 do 25 godina, od kojih je čak 40 posto izjavilo da monogamija nije za njih. Zanimljivo je i da skupina parova koja je dogovorila monogamnu vezu priznaje, i to čak 30 posto njih, da su prekršili taj dogovor održavajući seksualne kontakte partneru iza leđa.

Vjenčani parovi i oni s djecom skloniji su monogamnom odnosu, pokazuje istraživanje. Znanstvenici tvrde da je obveza jedini uvjet koji na neki način može jamčiti vjernost u vezi te umanjiti šanse za izlete iza partnerovih leđa. Manja obveza prema vezi umanjuje želju da osoba bude vjerna partneru te u velikom broju slučajeva vjernost nije održiva.

Isto tako, na odluku prevariti partnera ili ne velikim djelom utječe i način kako ta osoba gleda na vezu s partnerom. Ukoliko vezu smatra trajnom, smanjuju se šanse da će treća osoba imati šanse umiješati se u vezu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više