Ljubav i seks NIKAD DOVOLJNO VREMENA

Kakva veza zadovoljava žene?

  • Autor: tportal.hr
  • 21.1.2011 14:10:08
  • 21.1.2011 11:46:28

Što ženu čini sretnom u vezi? Odgovor je prilično jednostavan - dovoljno vremena provedenog u društvu partnera, ali i dovoljno seksa. U svojoj knjizi 'Connect to love', bračni terapeut M. Gary Neuman istraživao je što to brak čini uspješnim

Često se pogrešno vjeruje da žene varaju samo zato što su emocionalno nesretne u vezi ili braku, a ne zato što su nezadovoljne seksualnim životom. Općenito se žene smatra manje seksualnim spolom te se misli da im seks ne nedostaje u mjeri kolikoj nedostaje muškarcima. No istraživanje koje je obavio Neuman i u kojem je sudjelovalo preko 500 žena iz svih krajeva svijeta kaže da su te pretpostavke pogrešne.

U njegovom istraživanju sudjelovale su žene koje su priznale da su bile nevjerne svom partneru, kao i one koje se nisu upuštale u izvanbračne avanture. Vjerne žene koje su priznale da su nesretne u braku otkrile su da su jednako nezadovoljne na seksualnom i emocionalnom planu. No one koje su varale svog partnera priznale su da su se odlučile na preljub zbog kombinacije razloga, emocionalnog i seksualnog nezadovoljstva. Taj je razlog navelo 44 posto žena, gotovo dvostruko više od žena koje su rekle da to čine samo zbog toga jer su emocionalno nezadovoljne. Zanimljivo je da je samo sedam posto žena priznalo da je nezadovoljno svojim seksualnim životom te da traži užitak u naručju drugoga.

Iz toga je jasno vidljivo, tvrdi Neuman, da žene nisu samo emocionalna bića, već da im je potrebna i seksualna i emocionalna intimnost. Sasvim je jasno da im je seksualnost puno važnija nego što se misli. I nesretne žene, kao i one koju su varale svoje supruge, priznale su da je njihov najveći problem kad je seks u pitanju rijetkost seksualnih odnosa, dok je drugi razlog bio prilično loš seks.

No kad je u pitanju emocionalno nezadovoljstvo, žene najviše muči to što ne provode dovoljno vremena sa svojim partnerom, dok je na drugom mjestu osjećaj da ih se ne cijeni dovoljno. Jednostavno, ne provodite li dovoljno vremena sa svojim partnerom, vrlo vjerojatno će se to negativno odraziti na vašu vezu.

Problem je u tome što muškarce i žene ne zadovoljava ista količina vremena provedenog zajedno. Žene žele biti u društvu svojih partnera da bi se povezale s njima i osjetile da su važan dio njihovih života. Muškarci također traže načine da se povežu sa ženom koju vole, no za njih je sredstvo povezivanja seks, večera i neka lijepa gesta, dok vrijeme ne smatraju presudnim faktorom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više