Ljubav i seks OTVORENA KOMUNIKACIJA

Intimnost je ključ sretnog ljubavnog života

  • Autor: tportal.hr
  • 20.1.2011 17:04:12
  • 20.1.2011 14:37:58

Želite začiniti ljubavni život? Pokušajte s partnerom ili partnericom iskreno razgovarati i dijeliti svoje najintimnije osjećaje

Najnovije istraživanje pokazuje da stupanj intimnosti između partnera u velikoj mjeri određuje kvalitetu njihove veze. Što su muškarac i žena među sobom otvoreniji i iskreniji, veza je bolja jer nijedan od partnera onda nema nesigurnosti u pogledu svoje veze.

Kada ljudi nisu sigurni u svoju ljubavnu vezu, nastaju problemi i javljaju se mnoge sumnje. Stručnjaci kažu da je jedini rješenje otvorena komunikacija koja uključuje i dijeljenje najintimnijih osjećaja.

U internetskom istraživanju sudjelovalo je 315 neudanih i neoženjenih osoba. Ispitanici su pratili svoje ljubavne živote tijekom šest tjedana, a potom su odgovarali na pitanja o svojoj vezi.

'Naši rezultati pokazuju da kada među partnerima nema intimnih razgovora, sumnje u kvalitetu veze rastu. O tome ovisi i psihička stabilnost osobe u vezi, stoga je dijeljenje najdubljih emocija među partnerima svakako preporuka', naglasili su autori istraživanja Denise Haunani Solomon i Jennifer A. Theiss.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više