MALO GOLE KOŽE

Žene su muškarcima privlačnije tijekom zime

19.01.2011 u 11:57

Bionic
Reading

Žene su muškarcima privlačnije tijekom zime, kaže najnovije istraživanje. Točnije, malo ženske kože koja proviri ispod tople zimske odjeće muškarcima je iznimno ‘napeto’

Najnovije istraživanje baca novo svjetlo na privlačnost među spolovima. Naime, otkriveno je da su muškarcima žene uzbudljivije tijekom zime. Tijekom istraživanja muškarci su ocjenjivali fotografije žena i to su činili za vrijeme različitih godišnjih doba. Najviše ocijene su dali ženama tijekom zime i jeseni.

Znanstvenici sada vjeruju da godišnje doba itekako ima utjecaj na muškarčev izbor partnerice, kao i na stupanj preljubništva koji je očito veći za hladnijih dana. Ne postoji jasno objašnjenje zašto je to tako, ali smatra se da je to zbog toga što su ženska tijela tijekom zime pokrivenija odjećom, pa kad u određenom trenutku ‘izviri’ komad kože, muškarci se uzbude zbog efekta iznenađenja.

‘Tijekom ljeta muškarci su izloženi golim ženskim tijelima, što nije slučaj tijekom zime. Dakle, ljeti to mogu predvidjeti, ali zimi ne mogu, pa kad dođe do otkrivanja ženskog tijela, oni se iznenade i uzbude. Zato su i ocijenili da su im žene privlačnije zimi’, navodi se u izvješću istraživanja.

Očito je da je muškarcima čednost još uvijek privlačna, što dovodi u pitanje nove modne trendove koji žene puno vise otkrivaju nego što skrivaju. Je li manje uistinu više i kad je u pitanju odjeća i privlačnost, svatko treba procijeniti sam. Muškarci su svoju ocjenu dali.