ZA BOLJI SEKS

Razotkriveni mitovi o ženskom tijelu

31.01.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kako žensko tijelo funkcionira kad je u pitanju seks? Ponekad se čini da je to najbolje čuvana tajna na svijetu, čak i samim ženama. To zna dovesti do frustracije i okrivljavanja drugih, pogotovo zbog raznih pogrešnih uvjerenja o ženskoj seksualnosti

Teško da ćete imati zadovoljavajući seksualni život ako imate kriva očekivanja. Otkrivamo vam neke tajne ženskog tijela koje bi trebale pomoći u shvaćanju kako ono funkcionira.

Mit 1. Klitoris je magična erogena točka

Istina
Iako je klitoris bitna i važna erogena zona, mnoge žene preferiraju drugačiju stimulaciju. Uostalom, nije klitoris magična točka koju samo pritisnete da bi postigli vrhunac. Naime, samo dio njega nalazi se na vrhu ženskog spolnog organa, a dio u tijelu. Kako bi ga stimulirali, potrebno je dotaknuti i one skrivene dijelove.

Mit 2. Ne postoji G-točka

Istina
Takozvana Grafenbergova točka, koja je dobila ime po doktoru Ernstu Grafenbergu, postoji i može se usporediti s prostatom kod muškaraca. To je žljezdano tkivo koje okružuje uretru i kod nekih žena zbilja ima seksualnu ulogu, pogotovo kad je pod određenom vrstom pritiska.

Mit 3. Svaka žena ima G točku i treba je pronaći, inače nikad neće potpuno uživati u seksu


Istina
Točno je da svaka žena ima famoznu G točku, no ne vole sve žene njezinu stimulaciju. Dok stimulacija neke žene uzbuđuje, druge iritira.

Mit 4. Znat ćete ako glumi

Istina Nedavno provedena studija pokazala je da su muškarci biliuvjereni da su njihove partnerice doživljavale vrhunac 20 posto višenego što zapravo jesu. Ispostavlja se da je ženama normalno glumitiorgazam i najbolji način da budete sigurni da ne glumi je da popričates njom otvoreno i saznate što će joj omogućiti orgazam i onda to iučinite.


Mit 5. Kad naučite tajne, moći ćete zadovoljiti svaku ženu


Istina
Naučiti tajne seksa se svakako isplati, ali jedine tajne koje vrijede vama su one koje nešto znače ženi s kojom ste upravo tada. Naučite što više voli i način na koji uzvraća i mislit će o vama kao o velikom ljubavniku.

Mit 6. Feromoni su ključni za uzbuđenje


Istina
Sve je to zbog nosa, zar ne? Iako je feromonski potpis vaše partnerice vrlo važan i može biti ključ privlačnosti, to ne znači da se morate nasprejati onim posebnim mirisom o kojem ste gledali u filmovima. Oni se ionako rade od svinjskih feromona i vjerujte da bi vas ubilo u pojam da se vašoj dragoj sviđa miris svinje.

Mit 7. Stimulacija bradavica važna je za ženino seksualno uzbuđenje

Istina
Neke žene vole kad im se partner igra sbradavicama, kada ih siše, ljubi i liže. Neke čak na taj način mogu idoživjeti orgazam. Drugima pak to nije osobito važno, pogotovo ako sbradavicama muškarci postupaju kao s gumbom za biranje radio stanice.

Mit 8. Žene koje ne dožive vrhunac imaju partnere koji jednostavno ne mogu dugo izdržati

Istina
Više od polovice žena (neke studije pokazuju i višeod polovice) ne dožive orgazam tijekom odnosa. Zapravo, važnije odtrajanja odnosa jest koliko je uzbuđena žena bila prije početka - štoznači da su sve one seksi stvari koje dolaze prije samog odnosanajvažniji element. Ako se brinete zbog trajanja, zapamtite da suminute (ili sati) potrošeni na uzbuđivanje dobro utrošeni.