UTJECAJ NOTA I RIJEČI

Žene zbog romantične glazbe pristaju na izlazak sa strancem

03.01.2011 u 10:04

Bionic
Reading

Veća je vjerojatnost da će žena prihvatiti ponudu za izlazak s potpunim strancem ako je upravo prije poziva čula romantičnu pjesmu, pokazuje najnovije istraživanje

Još jedno istraživanje pokazuje da je utjecaj glazbe na čovjeka iznimno velik. Zahvaljujući glazbi, i to onoj romantičnoj, žena će najvjerojatnije prihvatiti poziv za izlazak s potpunim strancem.

Francuski psiholog Nicolas Gueguen proveo je istraživanje u kojemu su sudjelovale 183 studentice u dobi od 18 do 20 godina. Djevojke su bile smještene u sobi u kojoj je svirala različita glazba – ljubavna ili pop bez ikakvih primjesa romantike.

Nakon određenog vremena odlazile su u drugu sobu gdje ih je čekao mladić koji je ustvari bio glumac i slijedio je točno određen scenarij. Ispitanice ga nikada nisu vidjele, ali su one koje su netom prije slušale romantičnu glazbu prihvatile njegov poziv za izlazak.

Žene koje nisu prije slušale romantičnu glazbu uglavnom nisu prihvatile udvaranje nepoznatog muškarca. Sudeći prema rezultatima, muškarci imaju više šansi ako se udvaraju ženi u klubu u kojem sviraju ljubavne pjesme.