STRAST U UREDU

Afera s kolegom - da ili ne?

06.03.2009 u 07:32

Bionic
Reading

Seks s kolegom ili kolegicom zločest je, opasan, uzbudljiv i mnogima vrlo privlačan. Gotovo da nema osobe koja se nije zamislila u zagrljaju zgodnog kolege ili atraktivne kolegice. Ništa čudno s obzirom na količinu vremena provedenog s ljudima na poslu. Sličan način života, stresa i frustracija ljude može itekako zbližiti, pa i ne čudi što mnogi prijeđu granice profesionalnog odnosa

Jedno istraživanje na tu temu pokazalo je da je čak svaki drugi zaposlenik imao vezu s kolegom ili kolegicom na radnom mjestu. Većina uredskih veza uglavnom je seksualne prirodne i traje dok se strast ne ugasi. Ima i onih koje završe lijepom ljubavnom pričom, ali, naravno, neizbježne su i one koje završe svađom, prekidom i ružnim riječima.

Prije nego se upustite u seksualnu ili ljubavnu aferu s kolegom iz ureda razmislite kakve posljedice ona može imati na vaš status u firmi i napredovanje u karijeri. Pripremite se na zločeste komentare, podsmijeh kolega, ali i na sve moguće loše završetke vaše uredske romanse.

Evo nekoliko loših scenarija koji vam mogu doći glave

Seks je bio loš i želite van iz te veze
Seks je bio tako loš da ga nikad više ne želite ponoviti. Nažalost, osoba s kojom ste imali tako blijedu seksualnu izvedbu sjedi nasuprot vas i gledate je u prosjeku osam sati svaki dan. To je rizik koji ćete morati preuzeti ako se upustite u ovakvu avanturu.

Seks je bio odličan i strast vas ometa u poslu
Seks je odličan i nova veza vas ometa u poslu
Ima nešto neodoljivo u zabranjenom seksu. Koristite svaku pauzu za seks na brzaka, a već ste isprobali kako je to raditi u toaletu, spremištu, kuhinji. Posao vam je odjednom postao uzbudljiv, ali ne zbog predanosti tvrtki i zanimljivim zadacima, već zbog kolege pastuha koji vas požudno gleda i skida pogledom. Mogao bi uskoro uslijediti otkaz, jer je vrlo vjerojatno da ćete popustiti na poslu, a i vrlo je moguće da će vas uhvatiti.

Tračevi zlobnih kolega
Šaljive komentare kolega možda biste i mogli podnijeti, no zločesta ogovaranja i šaputanja kad prođete hodnikom mogla bi boljeti više nego što očekujete. Morat ćete jednostavno čekati da se dogodi nova afera ili situacija kako bi vaša seksi avantura pala u zaborav.

Prekinuli ste i ne možete se više podnijeti
Nakon početne strasti i uzbuđenja, stvari bi se mogle okrenuti i postati nezgodne za vas. Na kraju možete i prekinuti, a svakodnevni odlazak na posao i gledanje bivšeg ljubavnika kojeg biste najradije izbrisali iz pamćenja, pretvorit će se u mučenje.

Naravno, osim loših scenarija možda bi vam se mogao dogoditi i happy end. Procijenite koliko je on izgledan i ako želite riskirati, samo naprijed.

Ako se odlučite za romansu

Eksplicitni e-mailovi zabranjeni
Izbjegavajte slanje zločestih i napaljenih poruka, pogotovo sa službenog maila, kako lascivni pozivi ne bi završili u krivom inboxu.

Nastojte ostati profesionalni, a intimnosti ostavite za svoja četiri zida
Ostanite profesionalni
Nemojte da vaša novootkrivena strast utječe na poslovni odnos između vas. Na poslu nastojte ostati maksimalno profesionalni. Slatke nadimke, pusice i plaženje jedno po drugom sačuvajte za svoja četiri zida.

Nemojte se prestati družiti s drugim kolegama
Nemojte baš svaku pauzu na poslu provoditi sami vas dvoje. Družite se i s drugim suradnicima.

Razmislite o posljedicama ako veza neslavno završi
Dobro razmislite o posljedicama koje afera može imati na vaš posao ako se stvari ne budu dobro odvijale. Ako napustite radno mjesto zbog propale veze, bit će teško objasniti novom poslodavcu zašto ste otišli iz firme.

Ako želite izbjeći aferu, držite se sljedećih savjeta

Nikad nemojte početi flertovati prvi.

Nikad nemojte popiti više od jednog pića s kolegom s posla.

Ne povjeravajte svoje osobne probleme kolegama i ne dozvolite ni da oni prijeđu tu granicu.

Nemojte si dopustiti da na poslu njegujete poseban odnos s osobom suprotnog spola kojoj se obraćate kada trebate utjehu ili potporu u pojedinim zadacima

Nemojte se izvan tvrtke sastajati s kolegom s posla ako razlog nije isključivo profesionalan. Zaboravite na neformalne kave, odlaske u kino ili na koncerte. Sve to s vremenom bi moglo postati nešto više. Želite li zadržati profesionalnu granicu, tako se i ponašajte.