BUJNOM DEKOLTEU ODZVONILO

U trendu će biti manje grudi

29.12.2010 u 11:36

Bionic
Reading

Kao što se mijenjaju trendovi u svijetu odjeće i obuće, tako se i svake godine mijenjaju trendovi najpoželjnijih veličina grudi koje se iz godine u godinu kreću od manjih prema većim brojevima i obratno

Kako tvrde znanstvenici koji su proveli istraživanje na temelju navika prilikom kupnje grudnjaka, promjene u preferenciji željenih veličina najčešće se mijenjaju svake dvije godine, a na ukus nerijetko utječu brojne reklame, slavne glumice, pjevačice i manekenke.

Male grudi Kate Moss dugo su priželjkivale mnoge žene

Nevjerojatno, ali najduže se na prvom mjestu uspio zadržati obični top koji je u trendu bio čak punih pet godina. Davne 1992. godine top model Kate Moss reklamom za Calvin Klein pokrenuo je novi trend malih čvrstih grudi koje je tada najveći broj žena priželjkivao, a najpoželjniji broj grudnjaka je bio 70A.

Dvije godine poslije, želje i brojevi su malo porasli, pa je najtraženiji broj bio 75B, a nakon toga došlo je do ponovnog porasta, pa su žene su najčešće kupovale grudnjake veličine 75C. Na radost brojnih muškaraca, jedan od najpopularnijih modela postao je iznimno seksi push-up koji je 1994. godine popularizirala Eva Herzigova.

Godine 1997. na mnoge djevojke utjecalo je pojavljivanje ženskih bendova poput Spice Girls i All Saints, a najviše pažnje su privlačile grudi energične Mel B koja je nosila veličinu 75A. Vrlo popularni postaju i silikonski umeci koje su brojne žene koristile kako bi postigle željeni oblik zaokruženih, čvrstih i visoko postavljenih grudi.

Nakon ponovnog pada, veličine grudnjaka počinju opet rasti s pojavljivanjem glumice Minnie Driver i njezinog bujnog dekoltea koji je dosezao do vrtoglavog broja 80C. Implantati postaju sve popularniji, a 2004. godine scenu veličine grudnjaka obilježavaju bujne grudi starlete Jordan koja je jedva stala u ionako veliki broj 80F.

Nakon poželjnih velikih grudi te čestog korištenja umetaka za grudnjake punjenih gelom, a ponekad i pravih silikonskih implantata, 2011. najavljuje se trend manjih grudi, dok će one željne seksi i izazovnog izgleda upotrijebiti popularne umetke.

Kad se radi o najpopularnijem obliku seksi i velikih grudi, žene priželjkuju bujne grudi modela Kelly Brook koja se može pohvaliti brojem 75E. Izazovni look kojem rijetko koji muškarac može odoljeti žene postižu push-up grudnjacima vintage kroja te sve popularnijim korzetima kojih je prošle godine prodano čak šest milijuna primjeraka.