ĆELAVCI NISU NA CIJENI

Žene više privlače muškarci s kosom

29.12.2010 u 10:58

Bionic
Reading

Nemate sreće u ljubavi? Možda je za to krivac vaša sve rjeđa kosa

To je zaključak novog istraživanja koje je pokazalo da su pet puta veće šanse da ženu koja traži potencijalnog partnera privuče muškarac koji se može pohvaliti još uvijek bujnom kosom nego onaj koji ćelavi.

Istraživanje koje je provodio proizvođač preparata za jačanje kose trajalo je dva mjeseca, a u tom periodu na razne internetske forume postavili su dva profila muškaraca s fotografijama. Radilo se o istim fotografijama, samo je na jednom setu fotografija muškarac bio ćelav, dok je na drugim imao podosta kose. Na oba profila muškarac je bio identično odjeven i imao je iste karakteristike, bio je uspješan 30-godišnjak koji živi u Londonu i kojeg zanima sport, glazba i putovanja.

Muškarac s kosom dobio je više od stotinu odgovora, dok je proćelavi primio svega dvadesetak. 'Ljudi neizbježno donose zaključke na temelju prvih dojmova. Ovo istraživanje također dokazuje da žene ipak više privlače muškarci s kosom, što je zapravo evolucijski povezano s muževnošću', rekao je glasnogovornik kompanije koja je provodila ovo istraživanje.