VIŠE UŽIVANJA KASNIJE

Suzdržavanje od seksa vodi do boljeg braka

23.12.2010 u 12:21

Bionic
Reading

Parovi koji se suzdržavaju od predbračnoga seksa kasnije imaju kvalitetniji seksualni život od onih koji sa seksom žure, pokazuje istraživanje američkih psihologa

Iako živimo u vremenu u kojemu ni usputni seks više nije tabu, najnovije istraživanje pokazuje da suzdržavanje od predbračnog seksa ipak ima svojih prednosti. Točnije, takvi parovi u braku onda imaju puno kvalitetniji seks.

U istraživanju je sudjelovalo 2.035 bračnih parova koji su odgovarali na pitanja poput: 'Kada ste prvi puta imali seksualni odnos?' Kasnija analiza prikupljenih podataka pokazala je da su parovi koji su se suzdržavali od predbračnoga seksa, imali stabilniji brak i kvalitetniji seksualni život.

'Veza je puno više od seksa, ali pokazalo se da su sretniji oni koji nisu žurili sa seksualnim dijelom veze. Mislim da su takve veze stabilnije jer su se parovi naučili komunicirati i razvili su vještine nošenja s problemima. Naime, seks mnogima služi za izbjegavanje stvarnih problema pa kasnije nastaju poteškoće', pojašnjava psiholog Dean Busby, voditelj istraživanja.

Zanimljivo je da među onima koji nisu prakticirali predbračni seks nisu samo osobe snažnih religioznih uvjerenja. Naprotiv, bilo je i vrlo liberalnih ispitanika koji su na osnovu nekih svojih stavova donijeli odluku da će sa seksom čekati do braka.