ŠTO STE NAM OTKRILI

Može li vas partner zadovoljiti?

28.12.2010 u 07:14

Bionic
Reading

Što je gore? Da vas partner ne uzbuđuje? Ili, da vas uzbuđuje, ali vas ne dovodi do vrhunca? Ipak, najbolje je da vas i uzbuđuje i dovodi do vrhunca

Dobro, možda ste sretnici koji pripadaju onoj skupini ljudi koje vlastiti partner još uvijek uzbuđuje. Dosta toga je, naravno, u vašoj glavi. Međutim, može li vas partner i zadovoljiti? Ili se vi taman lijepo uzbudite, pa ostanete na suhom?

Čak 83 posto muškaraca u svojim dvadesetima kaže da ih uvijek ili gotovo uvijek partnerica dovodi do vrhunca. To se otprilike poklapa s brojem onih koje partner može i uzbuditi, dakle, blago muškarcima u dvadesetima – oni su redovno i uzbuđeni i zadovoljeni. Nakon toga brojka onih koje partnerica može baš uvijek zadovoljiti stabilno pada. Tako odgovara 77 posto muškaraca u svojim tridesetima, 66 posto muškaraca u četrdesetima i 59 posto u pedesetima.

Vrlo sličan obrazac nalazimo kod žena: njih 80 posto u dvadesetima, 72 posto u tridesetima i četrdesetima te 46 posto u pedesetima tvrdi da ih partner može zadovoljiti uvijek ili gotovo uvijek. Svakako, što ste stariji, manja je vjerojatnost da ćete izgarati u ljubavnoj strasti sa svojim partnerom. Stoga je potrebno mnogo više maštovitosti i truda. Ali, koji je minimum s kojim ćete se zadovoljiti?

Opet, oko tri posto muškaraca u svojim dvadesetima, tridesetima i četrdesetima te njih osam posto u pedesetima kažu da ih njihova partnerica baš nikad ne može zadovoljiti. Kod žena je ova slika nešto raznolikija, pa njih sedam posto u svojim dvadesetima to tvrdi, da bi broj ovih apsolutnih nezadovoljnica malkice pao na četiri posto u tridesetima i četrdesetima, a onda ponovo porastao na 11 posto u pedesetima. Srećom, ove brojke ne djeluju zastrašujuće. Ipak, ako ste se našli u ovom malom postotku ekstremnih nezadovoljnika koje partner ne može zadovoljiti baš nikad, vrijeme je da poduzmete drastične korake.