'DA' POD OBLACIMA

Prvi gej par koji će se vjenčati u zraku dolazi iz Srbije

01.12.2010 u 12:25

Bionic
Reading

Skandinavska aviokompanija SAS, koja je osmislila inovativno natjecanje za istospolne parove u zraku, točnije na letu SK903 od Stockholma do New Yorka, 6. prosinca ove godine objavila je imena sretnih dobitnika

Prijaviti su se mogli parovi stariji od 21 godine iz svih zemalja u koje SAS leti, uključujući Hrvatsku. Natjecalo se više od 300 parova iz čitavog svijeta, među kojima i Hrvatice Vedrana i Jelena, koje, nažalost, nisu ušle u uži izbor. Brojni posjetitelji SAS-ove stranice odabrali su dva muška para – američki i europski, piše Crol.hr.

Američki par Thomas Landreth i Brett Kessler osvojili su svadbenu svečanost u Icehotelu u sjevernoj Švedskoj. Zajedno su od ožujka 2008. i u prijavi su naveli da bi 'bili ponosni kad bi se mogli vjenčati u zemlji koja je među prvima snažno promicala pravo svih na stupanje u brak'.

Europski su pobjednici Aleksandar Mijatović i Shantu Bhattacherjee i upravo će oni biti prvi istospolni par koji će izreći sudbonosno 'da' 6. prosinca na letu SK903 iz Stockholma u New York, a dobili su 81.640 glasova.

Ipak, u posljednji je tren došlo do prevrata. Naime, u SAS-u kažu da ih je jedan lezbijski par 'toliko raznježio da su mu odlučili dati šansu'. To su Ewa Tomaszewicz i Gosia Rawińska, kojima je pobjeda izmakla u zadnji čas, ali svejedno će se vjenčati u zraku. Na taj način 'SAS će dostojno zastupati i lezbijke i gejeve'.