ZABAVA I ROMANTIKA

Putovanje kao poklon za Valentinovo

11.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Zamislite Valentinovo u romantičnim šetnjama prirodom, skrivenim mjestima starih europskih metropola ili nekom od obližnjih wellness centara. Dan zaljubljenih, osim toga, ove godine pada na subotu, pa je kraće putovanje savršen izbor želite li iznenaditi partnera i provesti romantične trenutke udvoje

Putovanje kao poklon ne mora biti skupi odlazak na neko egzotično i mondeno mjesto. Vaš će partner sigurno znati cijeniti ako nakon napornog radnog tjedna, uoči dana zaljubljenih, organizirate izlet u Gorski kotar, na Plitvička jezera ili u neki od dvoraca sjeverozapadne Hrvatske. Romantičan vikend s jeftinim smještajem i dobrom hranom može se provesti i u nekom od brojnih seoskih turizama, planinarskih domova, istarskih oštarija ili dalmatinskih konoba.

Grad svjetla i romantike

Za zaljubljene hedoniste turističke agencije osmislile su bogatu ponudu wellness vikenda, koji uključuju opuštanje u saunama, masaže, romantične večere, doručak u krevetu, noćni spa…

Uz vrhunske istarske hotele, hrvatske wellness oaze nalaze se i u Opatiji, Lovranu, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Lošinju, Zadru, Biogradu, Splitu, Dubrovniku, ali i u kontinentalnim toplicama u Tuheljskim Toplicama i Svetom Martinu na Muri. Kvalitetnom ponudom, popratnim sadržajima, ali i pristupačnim cijenama pohvaliti se mogu i mnoge slovenske terme, od Rogaške Slatine, preko Bleda, pa do Mariborskog pohorja

Bez obzira odlučite li wellness vikend provesti na obali, u unutrašnjosti ili u Sloveniji, cijene dvodnevnih aranžmana za dvoje kreću se od tisuću do tri tisuće kuna u najluksuznijim hotelima ili termama s pet zvjezdica.

Romantičarima željnim nešto daljih putovanja najpopularnije odredište sigurno je Pariz, grad ljubavi, umjetnosti i svjetla. Mnogi ga žele posjetiti upravo za Valentinovo jer Kupidon kao da se smješka na svakoj gradskoj ulici ili trgu. Pariz je 'grad enciklopedija' u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku povijesti ili umjetnosti. Osim toga, Pariz je glavni grad mode i parfema, a cijene četverodnevnih aranžmana kreću se od 3.090 do 3.595 kuna.

Ljubitelji noćnog života i uzbudljivih provoda neće se pokajati ako krenu u Madrid koji nosi epitet grada za najbolji noćni život u Europi. Madrižane zovu 'nomadi noći' zbog česte promjene lokala. Osim toga, Madrid je europska metropola s najviše sunčanih dana u godini. Za četverodnevni izlet u Madrid po osobi treba izdvojiti oko 3.000 kuna.

Kad ste u Istanbulu, uživajte u magičnom plesu derviša

Željniji egzotike i orijentalnog stila života neće pogriješiti, ako svoju dragu ili dragog odvedu do Istanbula. Samo dva sata leta od Zagreba nalaze se Aja Sofia, Plava džamija, Grand bazaar, Egipatska tržnica, duh Orijenta, bogatstvo boja, mirisa i zvukova. Istanbul je jedini grad na svijetu na dva kontinenta, star dva i pol tisućljeća. Četverodnevni aranžman po osobi varira od 3.090 do 3.370 kuna.

Za osjetno manje novca zaljubljeni se mogu provesti u srednjoeuropskim metropolama poput Beča, Bratislave ili Budimpešte, gdje je svojevremeno srušen svjetski rekord kada se istovremeno poljubilo čak 6.500 parova. Agencije u ponudi imaju dvodnevne ili trodnevne aranžmane, pa sukladno tome cijene variraju od petstotinjak do tisuću kuna za izlete s autobusnim prijevozom.

Legenda kaže da je garancija vječne ljubavi i poljubac na sredini Karlova mosta u Pragu, pa čak i ako niste praznovjerni, priliku je šteta ne iskoristiti. Cijena četverodnevnog aranžmana po osobi kreće se između 720 i 995 kuna, ako se odlučite na vožnju autobusom. Želite li brži i komforniji put, cijena aranžmana u koju je uključena avionska karta iznosi 2.335 kuna.