TURSKA JE HIT

Zbog 'Šeherezade' rasprodani letovi za Istanbul

Bionic
Reading

U splitskim turističkim agencijama rasprodani su turistički aranžmani za Tursku, a sve zbog ogromnog interesa koji je u Hrvatskoj pobudila turska sapunica '1001 noć'

'Šeherezada' je pobudila interes za odlaskom u Tursku što najbolje potvrđuje činjenica da usu u Splitu rasprodani gotovo svi turistički aranžmani za tu zemlju, piše Slobodna Dalmacija.

'Nema vam više mjesta ni za jedan termin putovanja za Istanbul', rekli su u Generalturistu. U Kompasu su, kažu, odmah reagirali na povećanu potražnju aranžamanu za Tursku i početkom listopada osmislili čarter let koji leti direktno iz Splita za Istanbul, ali je i taj aranžman skoro rasprodan.

U Kompasu kažu da su se aranžmani uglavnom prodali tijekom zadnjih pet-šest epizoda, a pitanja koja ljudi postavljaju po agencijama najčešće glase: 'Vidi li se kuća Onurove majke uz rijeku Bospor?', 'Jesu li luksuzne vile i palače u sklopu panoramskog obilaska?', 'Kakav je noćni život?'...

U agencijama kažu da se najbolje prodaju najskuplji aranžmani (oko tri i pol tisuće kuna za četiri dana) koji uključuju krstarenje Bosporom s ribljim ručkom, autohtonu večeru s folklornim programom (trbušni ples) i turističku pratnju.

Porastao je i interes za učenjem turskog jezika, a zagrebačke škole stranih jezika već su ga uvrstile u ponudu. Zainteresiranih ima, ali očekuju ih puno više. Neki pak polaznici su se zbog serije s arapskog prebacili na učenje turskog.