Putovanja BAVARSKI FESTIVAL PIVA

Raskošni dekoltei na Oktoberfestu

Na otvaranju festivala Oktoberfest u Muenchenu tekli su potoci piva, no, kao i obično, našao se tu i velik broj konobarica koje su svojim umijećem ispijanja i nošenja piva, ali i dubokim dekolteima mamile uzdahe posjetitelja

Oktoberfest je pokrenut kao proslava vjenčanja bavarskog princa, kasnije kralja Ludviga prvog, s Thereseom von Sachsen-Hildburghausen 12. listopada 1810. godine. S vremenom se pretvorio u najveći pučki festival na svijetu.

Šest velikih minhenskih pivovara proizvelo je pivo prema receptima od prije dva stoljeća u pokušaju oživljavanja okusa tog razdoblja. Recept napitka koji će se prodavati samo na festivalu čuva se kao dragocjenost u muzeju piva.

Od osamdesetih godina Oktoberfest privlači svake godine prosječno šest milijuna posjetitelja, od čega 72 posto iz regije i 19 posto stranih turista. Na žalost mnogih posjetitelja, ovo je ujedno i prva godina u kojoj je pušenje pod šatorima Oktoberfesta zabranjeno.

Oktoberfest je ove godine otvoren 18. rujna, a trajat će sve do 4. listopada. Ovogodišnji Oktoberfest obilježava i 200. godinu održavanja te manifestacije, no posjetitelje je manje briga za brojke i datume, a više ih zanima pivo - i zgodne djevojke, čiju punu raskoš možete pogledati u priloženoj galeriji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više