MAŠTOVITA PONUDA

Đir po Splitu rikšom, vlakićem, segwayem

08.09.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Ove godine, kada splitski turizam bilježi visoki rast, znatno je više raznih zanimljivih ponuda za razgled grada. Rast splitskog turizma u kolovozu je čak 40 posto, što je nastavak odličnog trenda iz prethodnog mjeseca srpnja, kada je taj rast bio malo manji, 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Isto tako, i najave za rujan su odlične. Hoteli su već bukirani 80 posto

Takav pozitivan trend prate i ostale popratne aktivnosti u gradu, terase i restorani su puni, a ponuda za razgled grada nikada nije bila raznolikija. Osim klasičnog obilaska baštine i povijesnog centra grada u pratnji turističkog vodiča, ovo ljeto se centar grada, ali i šire područje grada moglo razgledati malim dječjim vlakićem, panoramskim autobusom, gliserom taksijem, segwayom i rikšim.

I ove, već četvrte godine zaredom, agencija F-Tours je organizirala razgled grada s dva panoramska otvorena autobusa, od zgrade Lučke kapetanije, preko plaže Bačvice do Poljuda i dalje sve do Marjana i kupališta Bene. Panoramski autobusi prometuju cijeli dan, a cijena je 10 eura ili 70 kuna i važi za taj dan. I dječji vlakić je ovog ljeta imao sličnu rutu i vozio djecu, ali i turiste od zgrade HNK do kupališta Bene.

Od ove godine u Gradskoj luci je turistima bio na raspolaganju i gliser-taksi, pa se Split i splitski akvatorij mogao razgledati s morske vizure. Na Rivi je bio start organiziranog obilaska grada na električnom vozilu Segway i sat vremena vožnje tim prometalom je koštao 200 kuna. No, definitivno hit ljeta je rikša kojom je Damir Mrdić vozio turiste u obilazak Dioklecijanove palače. Tura traje oko pola sata, cijena je 50 kuna i Mrdić kaže da je svaki dan imao dosta posla. Možemo zaključiti da bi bilo odlično kada bi centrom grada krstarile rikše i segwayi, dva ekološki prihvatljiva prometala. Ako se nastavi ovakav trend rasta splitskog turizma, možemo očekivati još maštovitije i dinamičnije varijante i ponude za razgledavanje.