HIT DESTINACIJA

Slavni trio De Lucia, Franz i Schroeder u điru Dubrovnikom

10.06.2010 u 12:09

Bionic
Reading

U Dubrovniku ovih dana borave tri slavna lica iz svijeta glume, glazbe i politike. U kameni grad došli su svaki sa svojim zadatkom - raditi, ali i uživati

Svjetski poznati flamenco gitarist Paco de Lucia u grad pod Srđem stigao je jučer kako bi sa svojim ansamblom na Boškovićevoj poljani održao koncert. Njegov nastup izazvao je izniman interes, pa su karte, koje su stajale i 500 kuna, planule u hipu. De Lucia je već bio u privatnom posjetu Dubrovniku, kada se zaljubio u grad, pa je još tada sebi obećao da će pod otvorenim dubrovačkim nebom jednom održati koncert. Na zadovoljstvo svih njegovih obožavatelja, ta će im se zajednička želja večeras i ostvariti.

Druga slavna ličnost koja ovih dana đira dubrovačkim ulicama dolazi iz svijeta glume. Njegovo ime je Dennis Franz, a svima će biti jasno o kome je riječ kada spomenemo TV  lik detektiva Sipowicza. Iako je ostvario brojne uspješne uloge na filmu i kazališnim daskama, Franz je upravo za ulogu detektiva Andya Sypowicza u serijalu 'Njujorški plavci' dobio Zlatni globus i čak četiri nagrade Emmy. Lik detektiva uvršten je među 100 najvećih TV likova ikad. Sipowcz, odnosno Franz u Dubrovnik je stigao u potpunoj tajnosti, kako bi proveo svoj odmor i uživao u dubrovačkim kulturnim i ostalim ljepotama. Ipak TV detektiva raskrinkalo je osoblje luksuznog hotela u kojem odsjeda, pa svoj 'undercover' dubrovački odmor ipak nije uspio skriti.

Treći slavni as dolazi iz redova svjetske političke elite. Riječ je o Gerhardu Schroederu, bivšem njemačkom kancelaru, koji je u Dubrovnik doputovao na poziv farmaceutske kompanije Phoenix, koja održava međunarodni sastanak menadžmenta. Predhodnik kancelarke Angele Merkel danas će održati predavanje sudionicima skupa, a slobodno vrijeme potrošit će na razgledanje stare gradske jezgre i uživanju u delicijama nekog od ekskluzivnih restorana.