GOSTI PRESUDILI

Dubrovnik među top pet europskih ljetovališta

10.12.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Dubrovačke plaže već su dobile su brojne međunarodne pohvale i priznanja, a osim njih, na cijeni su sad i tamošnji hoteli. Najnovije pohvale dolaze od strane hotelskih gostiju koje su taj grad uvrstili među top pet europskih ljetovališta, barem što se smještaja tiče

Trivago, specijalizirana web stranica za putovanja, analizirala je najpopularnija europska ljetovališta, a u obzir je uzeto 50 destinacija. Kao mjerilo su korištene ocjene 4.000 hotela u tim odredištima, a među top 50 destinacija s plažama našlo se čak 15 španjolskih gradova, 11 talijanskih te po pet francuskih i turskih.

Najbolje ocjene dobio je turski Belek s prosječnom ocjenom 80,31 od mogućih 100 bodova. Odmah iza njega je njemački Binz sa 80,11 bodova, a slijedi ih mali talijanski gradić Sorrento sa 79,86 bodova.

Gosti portugalskog ljetovališta Funchal na otoku Madeiri tamošnjim su hotelima također dodijelili visoku ocjenu od 79.31 boda, čime su zaslužili četvrto mjesto. Dubrovnik se našao na petom mjestu s prosječnom ocjenom od 78.77 bodova i jedini je hrvatski grad koji se našao u društvu odabranih 50.

Gosti kao najveće prednosti Dubrovnika, osim njegovih povijesnih znamenitosti i kulturnih događanja, ističu smještajne kapacitete koje taj grad nudi. Na dubrovačkom području ima približno 50 hotela, a većini su gosti dodijelili jako dobre ocjene, dok je najbolje ocijenjen hotel Hilton Imperial Dubrovnik.