Putovanja BIRAMO NAJBOLJI PUTOPIS

Piši, fotkaj i - doživi Francusku!

  • Autor: tportal.hr
  • 10.3.2009 13:15:51
  • 22.12.2008 7:00:00

Svi oni koji žele podijeliti svoje dojmove s nedavnih putovanja ponovno to mogu učiniti na stranicama tportala, a autora najboljeg putopisa s fotografijama vodimo u Pariz i regiju Champagne

Uživati u Gradu Svjetlosti je iskustvo života - tko ga jednom osjeti, poželi mu se zauvijek vraćati. Pariz je, kao grad, sam po sebi zanosan poput veličanstvenog muzeja. Rijeka Siena ga dijeli na dva dijela – lijevu obalu, Rive gauche, i desnu, Rive droite. Njegov šarm će najsnažnije osjetiti oni koji njegovu jezgru odluče propješačiti. Prvo će se tako očarati čuvenim Elizejskim poljanama: ta izuzetno prometna pariška avenija, koju svijet smatra najljepšom, duga je dva kilometra. U svom je donjem dijelu omeđena parkovima, a u gornjem ekskluzivnim dućanima i robnim kućama, kinima, barovima, trgovinama, kazalištima i noćnim klubovima. Ona je glavna šoping zona, kao i mjesto održavanja različitih parada, performansa i događanja.

Svaka akcija na poljanama zapravo kreće od legendarnog Slavoluka pobjede – Arc de Triomphe – nadaleko prepoznatljivog simbola Pariza, podignutog nakon Napoleonove pobjede u bitki kod Austerlitza u slavu svih koji su se borili za Francusku.

Dvorac Pommery
Sve ove ljepote otkriva Generalturistovo, tportalovo i Pommeryjevo putovanje u Pariz, u sklopu kojeg se predstavlja i čuveni Eiffelov toranj te ostale velebnosti ovog očaravajućeg grada. Za posjeta njemu treba uživati u francuskom štihu kojeg, tako će putnici dašak pravog hednoizma osjetiti u klasičnim pariškim restoranima kao što je Alain Senderens, nazvan po slavnom francuskom kuharu.

Naravno, pravog doživljaja Francuske nema bez uživanja u legendarnim vinima zemlje: zato, za potpuni užitak, vodimo vas u legendarnu regiju Champagne, gdje je nastao šampanjac. Tamo ćete, u glavnom gradu regije Reimsu, uživati u slavnim francuskim kroasanima, diviti se impresivnoj katedrali te okusiti sve arome najboljih šampanjaca kao što su Pommery Brut Royal i Cuvee Louise na elegantnim degustacijama u vinogradima i podrumu istoimene kuće Vranken Pommery.

Pustite da vas ljepota života obuzme: zato uživajte s Generalturistom, tportalom i šampanjcem Pommery na putu u Francusku i šaljite nam svoje putopise s fotografijama.

Putopise s fotografijama od 22. prosinca do 1. ožujka šaljite na e-mail adresu putovanja@tportal.hr. Vaše radove objavit ćemo na tportalu, a najbolji ćemo nagraditi vrijednom nagradom – trodnevnim boravkom u Parizu za dvije osobe u terminu po izboru.

Aranžman uključuje dvije povratne zrakoplovne karte i smještaj u hotelu u Parizu, posjet pokrajini Champagne te smještaj u hotelu u Reimsu.

Utješne nagrade su tri poklon paketa Generalturista, Pommeryija i tportala.

Na natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe s prebivalištem ili boravištem u republici Hrvatskoj koje za vrijeme natječaja pošalju e-mail s fotografijama i/ili putopisom na putovanja@tportal.hr osim pobjednika našeg prethodnog natječaja 'Svi putovi vode u Rim'. Tekst mora imati minimalno 3.000 znakova, a maksimalno 5.000, dok broj poslanih fotografija treba biti između 10 i 15.

Nagrade osiguravaju tportal.hr, Generalturist i Pomerry šampanjac.

Detaljnije informacije o uvjetima obavezno pročitajte u pravilniku natječaja.

tportal.hr
Generalturist
Generalturist je vodeća i najstarija putnička agencija u Hrvatskoj koja, od 1923. godine otkada postoji, turizam oplemenjuje novim trendovima. Na vrh regionalnog turoperaterstva Generalturist svrstavaju visoki standardi poslovanja te besprijekorna usluga.

Skoro cijelo stoljeće, Generalturist ustrajno i uspješno egzistira kao lider u agencijskom poslovanju: glavni je organizator privatnih i poslovnih putovanja te najpouzdaniji pružatelj on-line putničkih usluga. Uslijed razgranatog poslovanja, izgrađena je mreža partnera diljem svijeta te Hrvatske u kojoj, samo unutar zemlje, funkcionira više od 250 subagenata te 15 Generalturistovih poslovnica. Svojim glavnim zadatkom Generalturist smatra zadržavanje postojećih visokih kriterija poslovanja te obogaćivanje istih novim proizvodima među kojima su i specijalizirana putovanja te taylor-made dizajnirani itinereri.

 

tportal.hr
Pommery
Tijekom godina velike kuće koje proizvode šampanjce, stvorile su svoj svijet. Da bi šampanjac postao umjetničko djelo potrebno je nešto više od osobina koje odlikuju svaku kuću šampanjca: rafiniranost, točni precizni standardi i tradicija.
Kuća Pommery upravo je u tom segmentu učinila iskorak - umjetnost 'pravljenja vina' i umjetnost življenja, dva su sastojka koja šampanjac čine šampanjcem Pommery: lagan, delikatan i živahan.

Šampanjska kuća Vranken Pommery ostala je do današnjeg dana odana kredu Madame Louise Pommery 'La qualité d’abord! (Kvaliteta povrh svega!)'. Pommery šampanjac je izraz za stil, a on potječe od njihovog stava o poštivanju vina. Od samih početaka, Pommery šampanjci su vjerni svojem motu: 'nikad ne imitiraj nikoga, uključujući i sebe', zato su i danas zadržali svoj živahan duh, sklonost riziku i osjećaj za svečanost. Pommery šampanjci veličaju ljepotu današnjice, koja želi dobrodošlicu onom što dolazi sutra.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više