2. BALLOON FIESTA

Svjetski balonaši stižu u Istru

02.10.2014 u 15:55

Bionic
Reading

2. Istria Experience Balloon Fiesta je trodnevni događaj posvećen svim ljubiteljima balona i avanture koji će od 3. do 5. listopada zašareniti nebo iznad sjeverozapadne Istre

Zamišljen kao family friendly event na kojem će se svim posjetiteljima približiti baloni na vrući zrak i omogućiti svima da iz prve ruke dožive čaroliju koju pružaju ti 'nježni leteći divovi'. Ovaj događaj okuplja najbolje pilote i timove iz Hrvatske i Europe koji će se u nadolazećim danima okušati u letovima iznad Istre, njene obale i unutrašnjosti. Ovo će biti i prilika svim zainteresiranim posjetiteljima da se i sami vinu u visine.

Međunarodni festivali balona na vrući zrak su dugogodišnja tradicija u Istri koju je ponovo oživljena 2013. godine u Umagu. Istra već dugi niz godina privlači balonaše iz cijeloga svijeta koji dolaze uživati u letenju nad njenim vinogradima i srednjovijekovnim gradićima i odmarati oči na plaventnilu koje ju okružuje, a Istriani i turisti koji se zateknu u Istri iskazuju veliki interes za balone i svaki put njihova polijetanja počaste velikom posjećenosti. Prošle godine Istria Experience Balloon Fiesta bila je i kulisa snimanja sada već kultnog dokumentarca 'Let nad Hrvatskom' našeg alpinista Stipe Božića.

Istraturist, kao i Turistička zajednica grada Umaga i Hrvatska Turistička Zajednica prepoznali su ovaj projekt i bili velika potpora Balon klubu Zagreb pri organizaciji ovog festivala.

Posjetitelje očekuju:
- mogućnost leta iznad klastera Sjeverozapadna Istra
- prizor masovnih uzlijetanja
- mogućnost upoznavanja pilota i posade jedinstvenog Umag balona
- prilika da se nauči više o ovim letjelicama

Više o 2. Istria Experience Balloon Fiesti možete saznati ovdje