SEDAM ZVJEZDICA

Evo u kakvom se luksuzu oženio George Clooney

29.09.2014 u 12:50

  • +10

Venecija Aman Resort

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako se očekivalo da će se George Clooney svojom lijepom zaručnicom, britanskom odvjetnicom Amal Alamuddin oženiti u tajnosti, nekadašnji zakleti neženja sve je iznenadio kad je početkom mjesec otkrio da će u bračnu luku uploviti u najromantičnijem talijanskom gradu - Veneciji

Proteklog su vikenda mediji i znatiželjnici okupirali Canal Grande, najveći venecijanski kanal, i pomno pratili sve dolaske i dolaske brojne Clooneyjeve svite. Glumac i njegova izabranica nisu se skrivali od javnosti, no sam čin vjenčanja protekao je u intimnom okruženju, a fotografije  ceremonije vjenčanja bit će, nagađa se, objavljene u američkom Vogueu.

Mladenci nisu ništa prepustili slučaju, pa su za svečani trenutak odabrali savršenu scenografiju, luksuzni venecijanski hotel Aman Hotel Resort, jedini hotel na Canal Grandeu koji broji sedam zvjezdica. Unutrašnjost hotela zaista je impresivna, a neke od soba ukrašavaju i freske poznatog talijanskog slikara Giandomenica Tiepola.

Riječ je o nekadašnjoj palači sagrađenoj 1550. koja je tijekom proteklih stoljeća nekoliko puta mijenjala, da bi 1864. došla u ruke bogate obitelji Papadopoli, porijeklom iz Grčke. Novi vlasnici krenuli su s ambicioznim preuređenjem palače te 1865. uređenje glavne dnevne sobe u palači povjerili Michelangelu Guggenheimu, jednom od najutjecajnijih sljedbenika neorenesansnog i stila rokoko. Palaču je prema njegovoj viziji postala savršen dom za zabavu, a u njoj se nalazilo jedno od prvih dizala u Veneciji, kao i električna stropna svjetla te interna telefonska linija. Vlasnici su kupili i dvije obližnje zgrade koje su odmah srušili kako bi na tom mjestu izgradili vrtove, što je bilo prilično neobično za Veneciju.

Krajem 19. stoljeća, Vera Papadopoli Aldobrandini udala se za kneza Giberta Arrivabenea, a palača je bila dio njezina miraza. Danas je palača u vlasništvu njezina unuka, kneza Giberta Arrivabenea Valentija Gonzage, a luksuzni hotel sa sedam zvjezdica postala je tek prošle godine.