TRI MJESECA PO LIJEPOJ NAŠOJ

Putujuća hit - izložba 'Hrvatska iz zraka' stiže u Rijeku

01.09.2014 u 16:11

  • +10

Hrvatska iz zraka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Davor Rostuhar

Bionic
Reading

Foto izložba godine 'National Geographic - Hrvatska iz zraka' – već tri mjeseca putuje Hrvatskom i izaziva oduševljenje svih koji je pogledaju, kako domaćih tako i turista. Nakon što je u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru i Varaždinu izložbu vidjelo preko 400 000 ljudi, izložba seli na riječki Korzo. U međuvremenu organizatori izložbe pozivaju zainteresirane da se uključe u humanitarnu aukciju fotografija. Ostale su još samo tri fotografije na prodaju, a prikupljena sredstva idu za stradale u poplavama i za nepokretnu djecu

Na premijernoj izložbi 'National Geographic – Hrvatska iz zraka' u Zagrebu ovoga lipnja, 20 fotografija iz serijala 'Ljepota će spasiti svijet' ponuđeno je na aukciju u humanitarne svrhe. 50% prihoda od aukcije namijeni su stradalima od poplava (Preko humanitarne udruge ADRA) a drugih 50% prihoda namijenjeno je originalnoj akciji 'Ne možeš hodati – možeš letjeti' kojom će se nepokretnoj djeci i djeci s posebnim potrebama pokloniti panoramski letovi iznad Zagreba u malom sportskom avionu. (Prva tura letova odrađena je krajem lipnja uz pomoć divnih volontera iz udruge DUH , a kako je bilo možete vidjeti ovdje.)

Na humanitarnoj aukciji prodalo se dosad 17 od 20 fotografija i pritom je prikupljeno 12 915 kn. Preostale tri fotografije danas su ponuđene na aukciju na službenoj facebook stranici projekta

Art direktor projekta Stjepan Drmić spario je fotografije Davora Rostuhara u kombinacije s određenom poveznicom, kako bi se dobila dodatna vizualna i dinamična dimenzija izložbe. Parovi fotografija su otisnuti na forex, dimenzija 3x2 metra. Aukcija je otvorena do utorka 2.rujna u ponoć, a početna cijena svake fotografije je 500 kn. Više informacija o tome kako licitirati može se naći na samoj Facebook stranici.

Sljedeća postaja putujuće hit - izložbe je Rijeka, gdje će biti postavljena na Korzu od 3 do 13. rujna. Izložbu će otvoriti Gradonačelnik Rijeke g. Vojko Obersnel i autor izložbe g. Davor Rostuhar u srijedu 3. rujna u 19 sati.