POHVALE IZ SAD-A

CNN: Rovinj je romantičniji i od Dubrovnika!

23.07.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Dubrovnik je strancima naš najpoznatiji grad u bilo kojem pogledu pa se nedavno našao na listi najromantičnijih destinacija, ali Rovinj ga je pretekao našavši se na samom tronu

CNN je svojim čitateljima predložio kamo da pobjegnu na romantični odmor koji će pamtiti cijeli život, a kako sami ističu, izostavili su već toliko puta spomenute lokacije poput Rima ili Pariza jer imaju listu puno ljepših mjesta.

A na toj listi na prvom mjestu nalazi se Rovinj. Dubrovnik je nedavno bio na osmom mjestu prestižne liste i konkurirao je svojim prekrasnim lokacijama, ali Rovinj je sada dobio zaista laskavu titulu.

Sasvim očekivano, s nogu ih je oborio istarski štih, stare ulice grada, popločani putovi, kafići na rivi, znamenitosti poput crkve Sv. Eufemije i dobra hrana. Tako preporučuju divlje šparoge, tartufe i svježe izlovljene plodove mora te ribu, a spomenuli su i luksuzni hotel Lone.

Nakon Rovinja, na drugom mjestu nalazi se Mendoza u Argentini, a slijede Helsinki, Jamajka, Riga u Latviji, planina Beaver Creek u Coloradu, Nayarit u Meksiku, jezero Garda u Italiji, Bali i provincija Guanacaste u Kostarici.