PRVI AUTO KAMP

Odsad možete kampirati i u okolici Zagreba

18.07.2014 u 20:29

  • +2

Auto kamp Zagreb

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

Kamp Zagreb, prvi auto kamp u okolici Zagreba, otvoren je u petak navečer na jezeru Rakitje u Svetoj Nedelji u čiju je gradnju, opremanje, marketing i ostalo vlasnik, zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović uložio 1,1 milijun eura

Riječ je o modernom obiteljskom kampu koji na površini od 10 tisuća četvornih metara ima 50 parcela za kampere i kamp kućice, četiri bungalova, sanitarne prostorije te brojne druge sadržaje, poput vinskog podruma s lounge barom, pizzeriu, mini wellness i dječje igralište, a kako je i 'pet friendly' dobrodošli su i kućni ljubimci za koje imaju i posebnu kupaonu.

Time se, a posebno kategorijom od četiri zvjezdice, svrstava ne samo među malobrojne auto kampove tako visoke kategorije, nego i općenito među rijetke kampove na području kontinentalne Hrvatske.


Namijenjen je kampistima iz drugih zemalja koji prolaze kroz Zagreb na putu do mora i žele ga razgledati, dok je ugostiteljskom i wellness ponudom usmjeren i na domaće goste te planira raditi cijelu godinu, istaknuo je na otvorenju Dubrović.

Lokacija uz jezero Rakitje, napomenuo je, nudi brojne mogućnosti za šetnje, biciklizam, pecanje i izlete u obližnje parkove prirode Medvednicu, Žumberak i Samoborsko gorje, dvorce i muzej Hrvatskog zagorja, dok će tijekom ljeta u kampu biti i konja pa će razvijati i konjički turizam.

Jedan od ciljeva mu je i povezati se s ostalim turističkim djelatnicima u okolici, turističkim zajednicama i drugim zainteresiranim za suradnju u kreiranju i ponudi kvalitetnijih sadržaja gostima, a važnim je izdvojio i što je kamp već certificiran za ovu godinu od strane autoklubova ACSI i ADAC, uvršten je i u bazu Glamcampinga te u relevantne slovenske, talijanske, nizozemske i američke baze kampova.

Slijedom najava očekuje dobru ovu prvu sezonu, napominjući da je projekt bio dosta zahtjevan i nije ga bilo lako izvesti zbog brojnih prepreka, a od ideje od otvaranja prošlo je, kako smatra, predugih pet godina.

Za izgradnju auto kampa koristio je vlastita sredstva i kredit HBOR-a, a dobio je i potpore Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice te grada Sveta Nedelja koji je potpomogao u izvedbi komunalne infrastrukture do objekta.