I DUBROVNIK JE TU

A najromantičnija mjesta na svijetu su...

18.08.2014 u 07:00

  • +3

Romantične destinacije

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Ljetno doba i godišnji odmori uvijek su povod da se o lijepim mjestima napiše koja riječ više. Od nevjerojatnih atrakcija, povijesnih znamenitosti ili plaža kao iz filmova, svaka zemlja hvali se nečim posebnim. A prema mišljenju svjetskih medija, kod nas je to definitivno Dubrovnik

Dubrovnik se tako našao i na listi najromantičnijih mjesta na svijetu. I dok su se za ostale gradove i otoke izdvajale njihove znamenitosti ili more, Huffington Post Dubrovnik predlaže kao idealno mjesto za prosidbu. Tako se Dubrovnik još jednom našao uz bok svjetski poznatim ljepotama poput Menorce, Rima ili Venecije.

Verona
je grad najpoznatijih svjetskih ljubavnika, Romea i Julije i njihove kuće. Stoga ne čudi da se upravo Verona zbog ove velike turističke atrakcije pronašla na prvom mjestu romantičnih destinacija.

Nakon Verone na listi se nalazi veličanstveni Rim. Uz toliko prekrasnih znamenitosti poput fontane Trevi ili Španjolskih stepenica romantika je neizbježna. I dodajte tome ukusnu talijansku hranu te dobru čašu vina pa imate romantičan odmor za pamćenje.

Svi koji više vole romantiku na moru radije će se odlučiti za grčki otok Kefaloniju - savršeni spoj pješčanih plaža, čistog mora i pitoresknih vinograda s neodoljivim malim mjestima.

Otok Menroca također je na listi romantičnih mjesta za poželjeti, a dokaz su i mnogi celebrityji koji mu nisu mogli odoljeti. Kako piše Huffington Post, ako ikada budete imali sreće da ga posjetite, nemojte zaobići bar Cova d'en Xoroi u špiljama jer je pogled spektakularan.

Ako već nećete imati sredstava za posjet Menorci, Venecija je zaista puno bliže. O njoj ste već sigurno puno čuli, ali i vidjeli u filmovima ili dokumentarcima. Bilo bi šteta da se jedinstveni grad poput Venecije ne nalazi na listi najromantičnijih destinacija na svijetu.

Napulj
je, kao i cijela Italija, poznat po ukusnim pizzama. No oni su čak otišli korak dalje i donijeli poseban pravilnik pripreme i izgleda pizze. Nakon što budete uživali u jedinstvenoj pizzi, možete se šetati po dugoj šetnici uz more.

I posljednja na listi nalazi se Barcelona. Prelijepi katalonski grad nudi prekrasne ulice i građevine, dobru hranu i glazbu, a posebno će se svima svidjeti uvečer kada se spusti noć i svjetla obasjaju čarobne fontane ili park Guell.