HUFFINGTON POST

Prije nego što umrete, morate vidjeti Dubrovnik!

06.07.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Huffington Post složio je listu pedeset mjesta koja jednostavno morate posjetiti tijekom života, a na toj prestižnoj listi koja obuhvaća odredišta diljem svijeta, od Azije pa do Sjeverne i Južne Amerike, tu je i biser Jadrana - Dubrovnik

Ljeto i godišnji odmori idealno su vrijeme za putovanja i upoznavanje stranih zemalja i kultura. Svako putovanje započinje planiranjem odredišta i mjesta koje želimo posjetiti, a kako bi vam izbor bio barem malo lakši, tu je zanimljiva lista od 50 mjesta diljem svijeta koje svakako vrijedi posjetiti tijekom života. Naime, ugledni američki Huffington Post dao si je zadatak pronaći pedeset najboljih i najljepših destinacija diljem svijeta. Na listi se nalaze mjesta od velikih drevnih metropola pa do modernih gradova Azije i SAD-a i šire, a svoje mjesto našao je i biser Jadrana Dubrovnik.

'Grad Dubrovnik sa svojim zidinama predstavlja biser Jadrana, a Stari grad, koji je pod zaštitom UNESCO-a, jedan je od najpitoresknijih mjesta u cijeloj Europi. Nemojte samo da počnem pričati o plažama!' piše Huffington Post.

Na listi se nalaze i nama nedaleki talijanski gradovi Venecija, Firenca i Rim. Zatim španjolska Sevilla, Granada i, naravno, Barcelona, a nisu izostavljeni ni uvijek popularni London, Pariz, Atena, Istanbul, Amsterdam i New York te Prag i Budimpešta.

Prvih deset top destinacija:

Venecija, Italija

Sevilla, Španjolska

New York, SAD

Lhasa, Kina

Rio de Janeiro, Brazil

London, Velika Britanija

Marakeš, Maroko

Petra, Jordan

Rim, Italija

Varanasi, Indija