MODNO ZAOSTALI I NEPRISTOJNI

Rusi su najgori turisti na svijetu

31.08.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Nijemci su četiri godine zaredom nosili titulu najgorih turista na svijetu, no sad su ih po bezobraznom ponašanju pretekli Rusi

Rusi se, prema rezultatima istraživanja koje je provela internetska stranica Real Holiday Reports, trenutačno smatraju najneugodnijim turistima. Prvo su mjesto zaslužili prije svega zbog svog očajnog modnog ukusa, još gorih manira za stolom, ali i nevjerojatne navike da ležaljke skrivaju u svojim sobama preko noći da bi bili sigurni da će na njima sutradan moći uživati pored bazena. Osim toga, ostali gosti se žale da su ruski turisti jeli gotovo sve tijekom all inclusive večera, a čak su i trpali hranu u vrećice za pse. Vole se hvaliti svojim bogatstvom pa nerijetko mašu novčanicama, a da stvar bude gora, podriguju i psuju na javnim mjestima poput hotelskih bazena i barova. Očajno se i odijevaju - omiljene su im sintetičke trenirke i puno zlatnog nakita, a očita je i sklonost prema brendiranoj odjeći na kojoj se logo vidi 'iz aviona'. Rusima se također ne da čekati u redovima pa se jednostavno proguraju na prva mjesta.

'Rusi su novi Nijemci, samo što još nose neukusnu odjeću, pogotovo muškarci koji uz to, čini se, pored sebe uglavnom imaju curu ili ženu dvadesetak godina mlađu od njih', rekao je vlasnik web sitea Geoff Hunt koji je proveo ovo istraživanje.

Nakon Rusa, na drugom su se mjestu našli Nijemci, a slijede ih Britanci, Francuzi i Nizozemci. U posljednjih deset godina broj ruskih turista učetverostručio se i procjenjuje se da svakog ljeta oko osam milijuna ruskih turista odmara izvan granica bivšeg SSSR-a. Prošle godine je oko milijun i pol Rusa posjetilo Tursku, gdje su bili najbrojniji strani posjetitelji, dok ih je 300.000 ljetovalo u Španjolskoj, 250.000 u Italiji, a ove godine značajno se povećao broj ruskih turista u Lijepoj našoj jer im od početka ljeta više nije potrebna viza za ulazak u Hrvatsku.