Putovanja THE WALL STREET JOURNAL:

Kornatsko otočje oduzima dah

  • Autor: tportal.hr
  • 22.8.2009 8:37:58
  • 22.8.2009 8:00:00

Reporter Araon Maines u svojoj je reportaži za The Wall Street Journal pohvalio ljepote našeg Jadrana, a svoje je krstarenje prema Kornatima započeo starim jedrenjakom na Murteru. Kornati su ga posebno oduševili, a istaknuo je da su cijene krstarenja svima prihvatljive, bez obzira na recesiju

Novinar je opisao vikend krstarenje i obilazak otoka te spomenuo ukusnu hranu i gostoljubivost građana, dok je za kornatsko otočje napisao da oduzima dah.

Araon je plovio jedrenjakom vlasnika Piera Bertoldija koji mu je, između ostalog, rekao da su to tradicionalni brodovi našeg područja.

'Kornati su dragulj među otocima. Mnogi otoci imaju male skrivene plaže na kojima se možete kupati i ljenčariti na suncu, a pogodno je i za ronjenje', opisuje Araon i dodaje da je kornatsko otočje dio nacionalnog parka pa je more puno života čak i u marinama.

Araon Maines krstarenje našom obalom preporuča i obiteljima s djecom koja će, piše, sigurno uživati u blagodatima mora, igri i istraživanju, a na jedrenjaku je bio dostupan i voditelj koji je djeci odgovarao na pitanja o otocima i moru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više